MotoNews.pl

Chłodnica

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ale się porobiło rurka od chłodnicy się rozsypała i płyn ucieka.Przy wlocie płynu do chłodnicy kapało ja nie sprawdzając co się dzieje dokręcałem obiemke i ocknołem sie dopiero w tedy jak z rurki pozostały tylko strzempy,teraz pozostał tylko otwór.Kupiłem taką redukcie do wody i sprubuje to przyklejć.Ogulnie jest prze.....

CZY JEST MOŻLIWE WYMIENIĆ TĄ CZĘŚĆ PLASTIKOWĄ Z WLEWEM.?np.ze starej .

tak, robią to w zakłądach specjalizujących sioe w naprawach chłodnic. Tylko że nie wiem czy można kupić sam plastik. Ja mam składaną z 2 używek

A ile cię to kosztowało ?

Chłodnica 350 (razem z obudową wentylatora i wentylatorem), robocizna 60. Efekt OK.
Musiałem tak zrobić (po dzwonie) bo u mnie jest dodatkowa chłodniczka oleju ze skrzyni biegów. I do zwykłej chłodnicy chłopcy przełożyli plastik i chłodniczkę oleju z mojej.

Hamas ja za wymiane calej jednej bocznej scianki placilem w Gliwicach chyba 60 zł i dostałem jeszcze 3 miesiace gwarancji na ta robote pasuje boczek od opla Vectry albo Omegi bo mi taki założyli i nawet ma korek spustowy do płynu chłodzącego. W tej cenie oczywiscie bylo odkamienienie chlodnicy i sprawdzenie szczelnosci odrazu u nich na miejscu!

Dzięki za dobre nowiny,bo ja czytałem że chłodnica jest nie rozbieralna.