MotoNews.pl

Fiat 126p 245cm3 ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zobaczcie co mój kolega wynalazł na necie... czy widzieliscie cos takiego?? chodzi mi oczywiście o silnik...

jest na sprzedaż na ebay

widzieliśmy, ostatnio nawet kilka razy (use the search engine) - gogomobil

na ebay i mobile.de mozna znalezc takie okazy

A ja jestem ciekaw osiągów tegoż modelu ...

Cytat:
2005-02-02 09:00:50, Royber pisze:
A ja jestem ciekaw osiągów tegoż modelu ...

w koncu to słop, musi zapier******

a ja chce takie foteliki

z tego co pamietam to stosunek koni/pojemnośc ma lepszy bo wychodzi około 56KM z litra pojemności a w zwykłym to jest koło 37 KM. poza tym jest lżejszy na pewno więc tak na oko to koło 80 powinien rozwinąć

jestme ciekaw jak wyglada skrzynia od tego ... standard? .. jakie to ma osiagi fabryczne ? i jaka masa własna ///

A ja jestem ciekaw ile egzemplarzy jest w Polsce....
A generalnie jak już jest temat ciekawych silników w malerach, to wie ktoś coś o silnikach montowanych w Steyr Fiat 126???
Z tego co widziałem to nie to samo co w normalnym malczaku....
PZDR

Z tego co mi wiadomo to te silniki goggo były montowane w maluchach ponieważ można było wtedy bez prawka śmigać takim autkiem lub jakieś tam karty trzeba było mieć....(dot. Niemców)

W steyr 126 były montowane silniki boxer....

silnik steyr 126

[ wiadomość edytowana przez: metus dnia 2005-02-02 19:23:18 ]

Oooooo....a coś więcej o tym bokserze???
JAkie parametry itd

A wiec tak
silnik został zadoptowany z mikro samochodów-produkowanych przez firme Glas z niemiec zachodnich.Tutaj macie pare fotek tych autek:
autka
tutaj silnik ten sam co w tym 126:
silnik
W tym 126 jest zastosowany silnik 250-2 suw,chłodzony powietrzem,o mocy około 14-15 koni.
Firma Glas robila 2 suwy od 250 do 400cm rozniły sie one tylko wielkoscia tłoka i cylindra..
Z skrzynai to hm.. nie wiem-kiedys widziałem fotki takiego 126 z tym silnikiem i orginalna fiatowska skrzynia tyle wiem.
Odnosnie stayer-puch:z tego co wiem to silnik mial 25 koni..było ich strasznie mało...

Szkoda że ich nie produkowali do końca bo można by było odkąd tylko można kaszlaczkiem smigać bez prawka A nie jakimś Clickiem
Patrzcie tu jakie ruski mają Fiaty 126
Fiat 126 wg rusków

Macie jakieś info o tym maluchu Długi maluch , bis ?? Czy to tylko prototyp czy rzeczywiście była jakaś krótka seria??

[ wiadomość edytowana przez: Ostry87 dnia 2005-02-02 21:58:19 ]

dane techniczne steyr puch 126

pierwszy raz widze coś takiego. kupił to w polsce??

Właśnie ma ktoś w polsce takiego Steyr-ka???
Jak to śmigało i jakie były opcje tjuninkowe???
Ciekawe czy można było wygrzebać więcej konikoof niż z naszych poczciwych 600 i 650....
Jak ktoś coś wie na ten temat to pisać pisać pisać!!!

Cytat:
2005-02-02 22:07:55, metus pisze:
dane techniczne steyr puch 126

o silniku byla juz mowa, i to pare razy...sam chyba nawet taki temat zaczalem

co do stronki jak zaprezentowal metus to nie wiem czy widzieliscie ale kiedy ja na to patrze to serducho sie kraje.....klik

POZDRAWIAM

Cytat:
2005-02-03 19:58:37, _dOMAN pisze:
o silniku byla juz mowa, i to pare razy...sam chyba nawet taki temat zaczalem co do stronki jak zaprezentowal metus to nie wiem czy widzieliscie ale kiedy ja na to patrze to serducho sie kraje.....klik POZDRAWIAM

silnik to ten sam przeciez co własnie na zdjeciach z ebaya
gdzie sa te szroty konkretnie we włoszech pojade tam lora i przywioze pare fiatów 500 nawet nic nie zgnite fiaciki

Najwięcej w miarę sprawnych i opuszczonych 500-tek jest chyba na południu, a konkretnie na sycylii. Na niektórych lakier błyszczy się jak na nowych furach