Luetereczko wsteczne odpada

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
problem moze i glupawy ale nie moge sobie z nim poradzic na co przykleic lusterko do szyby bo bylem w sklepie a tu mi mowia ze nie ma problemu ale do forda te kleje co maja to nie pasuja bo fordzinki maja takie szyby ze moga wejsc z tym klejem w reakcje i popekac Dla mnie to dziwne ale prawdziwe

Taśma klejąca dwustronna dobrej jakości lub klej do szyb.

na bezbarwny sylikon tubka 4zeta ja tak zrobilem i rok siedzi

u mnie te odpadło ala super glue załatwiło sprawę i trzyma tak od roku

tasma dwustronna dostani wody i sie odkleja

w kazdym sklepie motoryzacyjnym sa specjalne naklejki do lusterek. orginalana taka naklejka forda kosztuje 7 zl.

U kazdego fachowca który ma autoszyby przykleją Ci lusterko za 10-15 zł. i masz 100 % pewności że ci nie odpadnie. Da Ci jeszcze gwarancje. Nie próbowałbym na Superglu , na Poxipol . i.t.p.Pozdro!!!

Rozbawiłem swego czasu rodzinkę próbując regulacji lusterka które mi zostało w rękach Zalatwiłem temat Poxipolem i 3ma jakieś 2 lata...

Wielu rzeczy próbowałem i skończyło się na jakimś dwuskładnikowycm kleju do przyklejania lusterek i trzyma od ponad roku...

Cytat:
2005-02-06 13:57:26, krymi pisze:
tasma dwustronna dostani wody i sie odkleja

Taśma dwustronna odkleja się pod wpływem wysokiej temperatury a nie wody (to nie klej do papieru ) .
Ja u siebie kleje taką taśmą raz na rok latem (od trzech lat zmieniam taśmę w lipcu), gdyby essi nie stał na słoneczku pewnie dłużej taśma by wytrzymała.

Witam
Ja miałem taki problem. Nawet kupowałem taśmę u Forda i po samodzielnym montażu mi odpadło. Wkurzyłem się i podjechałem do serwisu. U Forda za przyklejenie zapłaciłem 25zł i święty spokój. Chyba więcej wydałem na różne taśmy i eksperymenty.
pozdrawiam
Arturek

Ja u siebie zmieniałem kiedyś przednią szybę i dostałem do niej specjalny klej do przyklejenia lusterka. Trzymał chyba 2 lata, potem lusterko odpadło. Wziąłem je na super glue i jak na razie rok trzyma.

Na allegro są kleje bezbarwne, epoxydowe, dwuskładnikowe, które schną... 1 minutę. Lepsze, niż super glue, o wiele lepsze...

[ wiadomość edytowana przez: mariobros dnia 2005-02-06 20:26:20 ]

Cytat:
2005-02-06 18:53:43, PrzemoI pisze:
... Wziąłem je na super glue i jak na razie rok trzyma.

A ja widziałem u "szklarza" szybki dziwnie popękane w miejscu lusterka, pytam się go od czego tak pęka a on "jak pan przyklei lusterko klejem typu super glue to będę miał następnego klienta".
Wolę taśmę dwustronną.

Bo super glue wytwarza wysoką temperaturę, czego nie można powiedzieć o epoxydowych z utwardzaczami - to zupełnie inna bajka...

Cytat:
2005-02-06 13:55:39, desmo pisze:
u mnie te odpadło ala super glue załatwiło sprawę i trzyma tak od roku

a mi jak sie oderwało po klejeniu super glue to szyba pękła na długości ok 2 cm.
Więc przykleiłem na dwustronnej i na razie nie spada mimo dziur na drodze

Cytat:
2005-02-06 14:41:11, Kielek pisze:
Wielu rzeczy próbowałem i skończyło się na jakimś dwuskładnikowycm kleju do przyklejania lusterek i trzyma od ponad roku...

Ja taki klej kiedyś kupiłem w sklepie motoryzacyjnym i trzyma jak cholera