| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
simon2107 ŁADZIARZ Kia Ceed 1.4 Optimum ... Olsztyn/Górowo Iławeckie | 2005-03-18 11:55:01 Na szczęście żyjemy w państwie prawa I każdą podobnie głupią decyzję można uznać za niezgodną z konstytucją, a co za tym idzie zaskarżyć ją do Trybunału Konstytucyjnego. A ponieważ Polska jest państwem prawa , to zawsze zostaje jeszcze Trybunał Europejski |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2005-03-18 12:06:06 ale spokojnie, nie przejdzie. no panic |
andrzej_krakow (S) MEGA ŁADZIARZ Złom 2105 aktualnie Warszawa | 2005-03-18 12:23:18 Kolejny kwiatek z Ministerstwa Głupich Pomysłów (tyle że nie dotyczący samochodów) - tez ktoś powinien się nachapac i to konkretnie:
Za kilka lat nie będzie można ani sprzedać, ani wynająć domu bez dokumentu, który pokaże, na ile oszczędnie budynek zużywa energię. To samo ma dotyczyć mieszkań - informuje "Gazeta Wyborcza". Rząd chce w ten sposób zachęcić właścicieli do unowocześniania domów i mieszkań, tak by były bardziej oszczędne. Świadectwa energetyczne wydawaliby rzeczoznawcy (z listy udostępnionej przez rząd). Za ile? Prawdopodobnie - jak szacuje resort infrastruktury - będzie to wydatek rzędu kilkuset złotych - pisze "Gazeta Wyborcza". Ministerstwo Infrastruktury już pracuje nad projektem ustawy "o systemie oceny energetycznej budynków". Czasu jest niewiele, bo musi być ona przyjęta przez nasz parlament najpóźniej do końca grudnia. Obliguje nas do tego wchodząca w życie 4 stycznia 2006 r. unijna dyrektywa UE (2002/91/WE) mająca promować oszczędzanie energii. Z naszych informacji wynika, że najpewniej jeszcze przez dwa, trzy lata uzyskanie świadectwa energetycznego będzie dobrowolne. Po tym przejściowym okresie, który zgodnie z dyrektywą może trwać do 2009 r., tego typu dokumentem będą się musieli legitymować właściciele wszystkich bez wyjątku nowo wznoszonych budynków. A co z już istniejącymi? |
mwarchalowski Loża Szyderców BMW 316ti / Polonez ... Wrocław / Zakopane / Żywiec | 2005-03-18 12:55:39 I dzięki takim pomysłom coraz częściej mam ochotę poprosić np. Szwajcarie o nowe obywatelstwo. |
arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2005-03-18 13:13:41 nieeeeeeeeeeeee no ja odbespieczam granat...... |
Wergilius SYMPATYCZNY GOŚĆ Kraków | 2005-03-18 13:18:24
Conajmniej kilku set złotych!! Za oszacowanie oszczędności wynikłych z termomodernizacji budynku - potrzebnej na uzyskanie kredytu w banku - pewna firma zawinszowała sobie 2000 zł . |
MUSEL SYMPATYCZNY GOŚĆ fiat 126/Astra rzeszów | 2005-03-18 18:47:12 kiedy robimy atak na tego ministra ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
debile skonczone w tym rządzie |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2005-03-18 18:51:31 Żarty żartami zbierajcie kasę na inteligentne wyposażenie budynku
Mogę pomóc, ale na to fundusze też są potrzebne ![]() |
Jasio SYMPATYCZNY GOŚĆ sluzbowka :) Lublin | 2005-03-18 19:11:14 Tylko w naszym kraju mozna wymyslec cos takiego |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2005-03-18 19:12:54 A po co?
A żeby wyciągnąć kolejną kasę
Najtańsza instalacja do małego mieszkania wyjdzie ok 10 tyś pewnie ![]() |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2005-03-18 23:31:00 Luuuuzik Panie i Panowie
postkomuchy nie zagrzeja już długo miejsca, bedzie to chyba najbardziej głupi i znienawidzony rząd od 89 roku, mam nadzieje że połowa tej swołoczy wyląduje w pierdlach za bieżace i zaległe machloje, a SLD i ich kompani znikną w ferworze dziejów, Boże daj temu narodowi tyle rozumu by w najbliższych wyborach wreszcie wybrał włąściwą drogę |
Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2005-03-18 23:32:45
Znaczy emigrację |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2005-03-18 23:33:45 Wątpie, żeby to było możliwe
Wszyscy śmieją się ze wschodu, a tu co? Avto zaz kupuje fabrykę w Warszawie...duma Polskiej mŁotoryzacji
Najlepiej jakby oddali młodym rządy
Napewno ja bym nie kradł, jak oni i nie kombinował, poza tym, kto miałby na mnie teczkę, skoro ja wtedy w pieluchach byłem ![]() |
marcinb SYMPATYCZNY GOŚĆ Ładna Samara Chrzęsne | 2005-03-18 23:37:48 Niestety ci co przyjdą powołają komisje od komisji i tp. aby przypkryć swoje machloje, a nie można zapominać że to PO, PiS, i inne niekomuchy doprowadzili ten kraj do upadku a ci co teraz rządzą dokończyli dzieła. Następny rząd w prowadzi opłaty na drogi czy to nam się podoba czy nie bo takie regulacje prawne już obowiązują np. w Niemczech, i trybunał europejski jakoś im tego nie zabronił. Tylko że u nas najpierw była mowa że w prowadzą te opłaty nie w ceśniej jak za 15 lat. |
marcinb SYMPATYCZNY GOŚĆ Ładna Samara Chrzęsne | 2005-03-18 23:39:28 Mike napewno byś nie kradł bo już nie ma co ukraść, a kombinowałbyś jak tylko nadarzyłaby się okazja.
|
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2005-03-18 23:44:02 Chcesz mnie obrazić?
Ja nie musze (i nie chce) kombinować Bo w przeciwieństwie do innych zależy mi na tym kraju
Poza tym edytuj posty, a nie piszesz kolejny i nadrabiasz pracy naszym wspaniałym moderatorom ![]() |
marcinb SYMPATYCZNY GOŚĆ Ładna Samara Chrzęsne | 2005-03-18 23:49:50 Niw chcę Ciebie obrazić ale musisz pamiętać że jakbyś zasiadł wławach poselskich bez układów to byś tylko tam chodził pobierać dietę i w tedy nici z pomocy temu krajowi, ja też jestem patryjotą(czyt. idiotą).
Ps. Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym edytowaniem |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2005-03-19 00:06:01 Klikasz edycja na swoim poście, który właśnie wysmazyłeś i nie musisz pisać kolejnego
No tak, tylko że ja mam na myśli władzę absolutną no przynajmniej taką jaką ma Putin Może tam będę kandydował... też judo umiem
Bo żeby coś w Polsce zrobić, to nie ma bata - masz władzę i nie liczysz się z nikim, kto będzie Ci przeszkadzał - wtedy...to za 10-15 lat można by tą wałesową japonię zrobić ![]() |