MotoNews.pl
7 903 przerywa !!!!! (82309/0) - PT

903 przerywa !!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem z przerywaniem na prawych zakretach....niewspone juz o nawracaniu na recznym bo w tedy odrazu gasnie.... ....gaznik pochodz z seata fura(z podgrzewaniem wodnym).....ktore dziurki mam zakleic

Może zacznij od standardowego przeglądu, czyli przewody zapłonowe i paliwowe zobacz, sprawdź filtr paliwa. Bo zazwyczaj takie pierdoły stwarzają takie problemy
u mnie wystarczyło przetkać przewody paliwowe i wymienić na nowe przewody zapłonowe...

zapomnialem dodac ze piecyk siedzi w malcu....przewody new,aparat ideolo,swiece new, to na 100% gaznik.....

To kopnij w niego 2 razy, przywal rynną z trzeciego piętra i przestanie prychać. Nie wiem...w gaźikach sie jeszcze nie bawilem...

dobre!! musze sprubowac....thx...

Ale to sie dzieje podczas jazdy, lub na skręcie? Zobacz, czy nie ma za dużych oporów na półosi. Może masz jakiś nacisk, lub opór i Ci go przydusza. A na niskich obrotach wszystkie są wrażliwe na opory. Nic ci tam nie ociera? zobacz też, czy prawa półośka jest dobrze wprowadzona. Wystarczy,że się będzie tylko stykać, a nie siedzieć, i Ci może to robić nacisk na bęben, a jak nacisk, to i opór się zwiększa....to są tylko moje domysły...

Załuż sobie SPI u mnie przy nawrotach jakoś nic sie dziwnego nie dzieje ewentualnie można przestawić gaźnik w osi o 90' w taką pozycje w jakiej był montowany oryginalnie.