[126] Odpalania malca bez stacyjki.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy da się bez wybebeszania całej stacyjki sprawdzić czy ona działa ? Ewentualnie odpalić malca bez niej ? W pozycji zapłon które styki w niej mają być połączone ?

Mam taki problem auto nie pali. Rozrusznik kręci ale nie ma iskry. Przekaźnik zapłonu cyka w pozycji zapłon tylko w czasie włączonych świateł mijania (wtf?). Przekażnik ma na cewce masę tylko plusa nie ma. Z tego popieprzonego schamtu elektrycznego wynika że ten plus idzie ze stacyjki przez włącznik świateł...

Moneta miedzy pierwszy a drugi bezpiecznik i masz zapłon właczony.

w elegancie to monete nie bardzo jest gdzie wlozyc

aaa, to o eleganta chodzi. No to faktycznie jedynie w dupe można sobie ta monete wsadzic. Jeszcze eleganta nie kradłem to niestety nie wiem .....

Cytat:
2005-02-08 14:44:27, Jesion128 pisze:
aaa, to o eleganta chodzi. No to faktycznie jedynie w dupe można sobie ta monete wsadzic. Jeszcze eleganta nie kradłem to niestety nie wiem .....

sprubuj na kostce . 4 - wyjscia ??
w starszym modelu 4-te bylo do rozrusznika .

Po 3 h na mrozie i rozbieraniu całej elektryki od aku przez skrzynke bezpieczników, stacyjkę, okazało się to to oczywiście umarł Nanoplex. Założyłem stary który przerywa w lecie. Tym sposobem mam 2 sztuki modułów: Zimowy i Letni. i wyładowany od kręcenia aku. Chwała projektantom i wytwórcom Nanoplexa.