| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Gadzio Klubowicz Rally-Kraków Nissan Micra A5 / k ... Krzeszowice | 2005-02-17 19:55:54 Wystawa "Kulig Forever"
W dniu 18 lutego 2005 roku o godz 17.00 w Galerii "Centrum" Nowohuckiego Centrum Kultury (bud. B, foyer) odbędzie się wernisaż wystawy fotograficznej poświęconej Januszowi Kuligowi. Robert Magiera - „Kulig Forever” wernisaż wystawy fotograficznej poświęconej Januszowi Kuligowi Robert Magiera – dziennikarz i fotoreporter. Od ponad trzydziestu lat rejestruje obiektywem i opisuje wydarzenia wyczynowego automobilizmu w Polsce i na świecie. Współpracownik prawie wszystkich ważniejszych motoryzacyjnych tytułów prasowych. W swoim dorobku ma kilka wystaw fotograficznych. Jedną poświęcił Teresie Foldze i gimnastyce artystycznej, cztery pozostałe – sportom samochodowym. Wystawa fotografii „Kulig Forever” poświęcona jest historii 12-letnich startów Janusza Kuliga – tragicznie zmarłego 13 lutego 2004 roku, jednego z najlepszych polskich kierowców rajdowych wszechczasów. Miał 34 lata... Termin trwania wystawy został przedłużony do 28 lutego, która następnie będzie przeniesiona do innych miast. Przewidywane są między innymi Płock, Wrocław, Świdnica (podczas Rajdu Elmot), Łapanów (podczas Rajdu Krakowskiego), Tychy, Czechowice (Rajd Wisły), Katowice, Warszawa i inne. Sponsorami wystawy są: Renault Polska, Subaru Polska, RM Filipowicz, Atut oraz Pensjonat i Restauracje Stek z Myślenic. Patronat nad wystawą sprawują: RMF FM, TVP 3 i Magazyn Rajdowy WRC. Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w wystawie. Nowohuckie Centrum Kultury Galeria „Centrum” 31-913 Kraków Aleja Jana Pawła II 232 tel. 644-43-80 e-mail: galeria@nck.krakow.pl WWW: www.nck.krakow.pl |
kalinek Sympatyk Rally-Kraków Kraków | 2005-02-18 12:22:49 Czy ktoś sie wybiera ??
|
Gadzio Klubowicz Rally-Kraków Nissan Micra A5 / k ... Krzeszowice | 2005-02-18 12:29:29 ja będe się chciał wybrać, ale co z tego wyjdzie zobaczymy |
Gadzio Klubowicz Rally-Kraków Nissan Micra A5 / k ... Krzeszowice | 2005-02-19 14:37:54 byłem wczoraj na tej wystawie i musze powiedzieć że warto się na nią wybrać, jest tam pokazany kawał historii, wczoraj jeszcze puszczany był film oczywiście z udziałem Janusza Kuliga, oraz kilka przemówień m.in autora wystawy Pana Margiery oraz wybowiedz Kuzaja. Jeśli ktoś sie waha czy się wybrać na tą wystawę to mogę z czystym sumieniem powiedzieć że nie ma co się zastanawiać tylko się wybrać!!! |