MotoNews.pl

Od kiedy Pb do malucha?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szukałem w wyszukiwarce ale nie znalazłem

Jak w temacie. Od którego numeru silnika/roku maluchy miały już przystosowane gniazda zaworowe do spalania bezołowiówki? Mój chrzestny ma z tym problem

gdzies czytalem ze od 92 roku mialy juz utwardzane gniazda, ale nie wiem ile jest w tym prawdy

Zgadza sie od 92roku. A od jakiego numeru to bym nie patrzał, niech spojrzy z jakiego roku ma głowice Nie wszystkie główki mają oznaczenie roku, ale te co mają, to znajduje się ono na górnej powierzchni od strony gaźnika, od przodu jest oznaczenie 650 a od tyłu rok prod.

Na bezołowiowej mogły jeździć modele od lipca 1992 roku od numeru silnika 6621475. Tak mi sie wydaje

Wielkie dzięki chłopaki za info

Chrzestny sie cwani i głowice zmienia - zamiast dolewać do bezołowioofki komponenty?

od lipca 1990.

od 1990 ? slysząłem tez ze od 1992 ... lipca...
shit ja mam lipiec 1991 :/

tak mi sie na 80% zdaje, ale musiał bym sprawdzić, na pewno jest to napisane w tej żółtej ksiażce sam naprawiam 126p, w ostatnim wydaniu na ostatnich stronach.. jak mi sie bedzie chcialo jej poszukac to sprawdze.

ok sprawdziłem: od lipca 1992 od numeru silnika: 6621475

o tuningu, ale pisze jaka głowica do bezołowiowej (klik) ja już miałem głowicę zmienianą z 3 razy także jest ok :] , a tak przy okazji - bezołowiowa jest słabsza?? bo mam niby twarde gniazda , a i tak nie wiem czy nie lać dodatku .... Na jakich stacjach tankujecie?? gdzie jest najlepsze sianko??

[ wiadomość edytowana przez: wicekdw dnia 2005-02-07 23:17:58 ]

Ja natomiast słyszałem że maluszki "650E" miały już te gnazda utwardzane, ja mam 650E ale rocznik to '89 i nie wiem teraz czy mam je w końcu utwardzane czy nie

Mój jest z listopada 87 i się zastanawiałem nad nowszą głowicą ale to nie ma sensu jak dla mnie wole ten dodatek lać. W KRK polecam BP koło Geanta tankujesz (karte do komórki, gazetke kupujesz) i punkciki na karte nabijasz przy okazji.

a ja dostalem od dziadka kiedys maluszka - rocznik 1987 - zarowno dziadek jak i ja - lalismy benzyne bezolowiowa 95. nigdy mu nie nalalem uniwersalnej.

Ja odkąd mam kaszla to na 95 śmigałem a teraz 98 i żedne uniwersalne;] Po cholerę;] Autko śmiga i to jest ważne.....

no tak na BP mój starszy zawsze leje, ale czy ja wiem czy takie dobre aż paliwo mają... :| .... bo raz na orlenie wziął i jakby lepiej auto chodziło :| ... nie wiem, może mi się zdaje, na shellu V-power racing + jest podobno niezła :] , ale droga strasznie :/

a ja wbijam w roczniki itp leje odkąd mam kaszla 98 na shellu i git

Co do BP tankuje tam bo mam najbliżej punckiki nabijam i odkąd tam jest stacja tankuje. No chyba że gdzieś na trasie mam po drodze. Kiedyś ojciec lał do mojego kaszla jak jeszcze nim jeździł benzyne do tych starych poldków. Mówił mi że kopa autko miało jak na malca wyczuwalnie lepsze. Ale lał ją tylko jak jechaliśmy nad morze czy w większe trasy. Ale tej benzynki już chyba nie ma co nie ?? Ale musze spróbować nalać PB samą bez dodatku. Pewnie mi pochodzi troszke poczym zdechnie Znając moje szczeście

Ostry tak z ciekawosci gdzie mieszkasz? bo jesli masz najblizej na bp kolo geanta to moze na oswiecenia?

tak wogole to sorry za OT

Prądnik czerwony