Wycena poloneza 1.6gli?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Jestem z forum opla i mam do klubowiczo FSO prosbe.Mianowicie szwagier moj wyjechal na wyspy do pracy i poprosil mnie o sprzedaz jego poloneza 1.6gli 1996r.1 wlasciciel.Stan techniczny:z zewnatrz 3 dziury w progu na masce i klapie z tylu gdzieniegdzie na krawedziach pojawia sie rdza,srodek ladnie utrzymany,silnik ma cos z zaplonem bo strzela w rure wydechowa,150tys km.Mam pytanie za ile mozna by takiego poloneza sprzedac? w miare dosc szybko.Dziekuj.

1,5 tys. zł. To cena za jaką pójść powinien, jeśli ma gaz.

Oczywiście, w takim stanie blachy jak opisywany.

[ wiadomość edytowana przez: MichalSW dnia 2005-02-22 21:19:32 ]

2500zł - tylko czy szybko.. to już trudniej będzie
PN sa strasznie tanie, więc nie wiem czy się opłaca sprzedawać...

ja za swojego poldka 1,5 gle rok 93 wzialem nie cale 3 tysie (2,800 chyba) ale to bylo w pazdzierniku, a teraz strasznie ceny polecialy... Aha i moj byl bez gazu

Cytat:
2005-02-22 21:35:28, Focus86 pisze:
ja za swojego poldka 1,5 gle rok 93 wzialem nie cale 3 tysie (2,800 chyba) ale to bylo w pazdzierniku, a teraz strasznie ceny polecialy... Aha i moj byl bez gazu

musiał miec bezbłędną blachę chyba zeby ktos za gaznik tyle dał

Byl po lakierze ale i tak podczas sprzedazy wyszedl zonk z blacha, ale bylo minelo, wazne ze poszedl za takie pieniadze

Cytat:

to samo mnie trapi...

ceny niestety mega niskie... ten rocznik na wtrysku powinien sie sprzedac i za 3,5 ale jak mowisz ze dziurki? hm, to zalezy od kupujacego, niektorzy odrazu go "skresla" inni podyskutuja a trafisz jednego co dobrze zaplaci... ciezko to wycenic. ale moim zdaniem ponizej 3 to szkoda sprzedawac.

No ale jesli ma stac i gnic i nikt nie bedzie nim jezdzil to chyba lepiej zeby go sprzedac... Takie moje zdanie

Popatrzylem na ogloszenia na allegro i sa rozne ceny. Wystaw 3,500 i pisz ze do negocjacji. Jesli nie bedzie zainteresowania to cene po prostu obnizysz...

[ wiadomość edytowana przez: focus86 dnia 2005-02-22 22:50:20 ]

Jak właściciel wyjechał to po co ma stać (czywiście zalezy na jak długo wyjechał). OC też kosztuje.Także warto go sprzedać nawet za tysiaka jak nie będzie chętnych.Przebieg też ma już słuszny także lepiej teraz sprzedać, a jak wróci za pół roku to sobie odkupi może już plusika za niewielką dopłatą.

Bądźmy realistami. Ogladałem w tym miesiącu Poloneza bez gazu z 1996 roku, kolor burgund zwykły, dosc pordzewiały, silnik nie pali od razu na wszystkie cylindry, dopiero potem sie rozkreca, słychac było już zawory i panewki. Chciał 3 tys. Ale jak sądzę nie sprzedał do tej pory. Ja mu dawałem 1 tys. I taką cenę za taki egzemplarz można uzyskać, bo ja wyjdą wady ukryte to i tak jeszcze zostanie troszkę na ich usunięcie (oczywiście bez przesadyzmu). Mnie się wydaje, że jak ma stac i się niszczyć to lepiej sprzedać. Ale jak ktoś szuka samochodu do jeżdżenia i zastanawia się czy zmieniać to ja bym zostawił i jeździł dalej. Stawki sa za niskie, a te z zachodu wcale nie takie rewelacyjne, tyle że za dużo większe pieniądze.

kazda cena jest do negocjacji, nie ma co pisac ze "do neg."... tak wystaw od 3,5 i zobacz co sie bedzie dzialo...

Wczoraj wieczorem nasz kolega z Klubu nabyl wlasnie Poloneza 1,6 GLI roczek 1996, cenny specjalnie nie podam (mala zagadka).
A teraz jaki jest ten Polonez.
1,6 GLI Abimex, roczek 1996, przebieg 79 000 km(rowno), Kolor platyna metalik, originalne ospolerowanie Oricari, opony zimow 1 sezon, opony letnie 1/2 sezonu, dobre radio, srodek prawie nie zniszczony, brak gazu, badania do maja ubezpieczenie do lipca....

Ile zaplacil...???????

No to bez Kozery powiem 2 000 PLN.

Cytat:
2005-02-22 21:18:10, polonezcaro pisze:

Ja bym powiedział więcej - są praktycznie już nie zbywalne, takie czasy przyszły że teraz Polonez będzie autem kolekcjonerskim - wreszcie

Jak tak to Calibrę wystawiam pod chmurkę a Poldka do garażu .

Cytat:
2005-02-23 07:54:32, anmimo pisze:
Ile zaplacil...???????

Sadzac z optymizmu z jakim to piszesz to pewnie niewiele Z 1,5 k

Dziekuje wam za pomoc zadzwonie do szwagra i powiem mu tak jak piszecie,niech zadecyduje ile by chcial dostac za niego i wtedy wystawie kilka ogloszen.pozdrawiam.

.....

BolimA - 1,6 GLI Abimex, roczek 1996, przebieg 79 000 km(rowno), Kolor platyna metalik, originalne ospolerowanie Oricari, opony zimow 1 sezon, opony letnie 1/2 sezonu, dobre radio, srodek prawie nie zniszczony, brak gazu, badania do maja ubezpieczenie do lipca....

Cytat:
2005-02-23 15:54:16, rafal71 pisze:
Dziekuje wam za pomoc zadzwonie do szwagra i powiem mu tak jak piszecie,niech zadecyduje ile by chcial dostac za niego i wtedy wystawie kilka ogloszen.pozdrawiam.

Wystaw na Otomoto (przy okazji bedzie na allegro) i na trader. Moj byl jeszcze na gratce ale stamtad nikt nie dzwonil