MotoNews.pl

Głośniki z tyłu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Dostałem właśnie od kolegi jakieś tanie radio blaupunkta (2*10W) i dwa głośniki 16tki chyba - zastanawiam się jak można to w miarę bezproblemowo zainstalować w polonezie.
Głośniki w drzwi z przodu nie wejdą - może jakoś na tylnej półce - problem tylko z duża butlą LPG może być.
Ktoś na pewno miał jakieś doświadczenia..

Dodam, że nie chodzi mi o żadne hifi - tylko żeby grało...

Pozdrawiam,
Maciej

Koledzy instalowali 16-stki w drzwiach - podwojna plyta meblowa odpowiednio obrobiona stanowic bedzie dobra postawe do zamontowania glosnikow, a w tylna polke wsadzasz glosniki po prostu wiercac w niej dziure odpowiednich rozmiarow. niestety nie jestesmy w stanie konkretnie doradzic ci jak to zrobic.

szesnastki z tylu to moim skromnym zdaniem malutko, dziesiatki fabryczne z przodu starczają spokojnie, wiec nie bardzo widze zastosowanie dla twoich glosnikow, ale z dwojga zlego, wsadz je inteligentnie w tylna polke bedzie lepszy efekt basów.

a ma ktos pomysl jak df125 zamontowac glosniki na tylnej polce? chodzi tu elipsy 6"x9" badz glosniki o srednicy 160mm. Tak by nie wycinac otworow w tej kreatownicy pod tylna pulka

czy w gre wchodz i jedynie zbudowanie specjalnej skrzynki glosnikowej zamocowanej to tej kratownicy?

Cytat:
2004-01-11 20:13:05, Samael pisze:

...czy w gre wchodz i jedynie zbudowanie specjalnej skrzynki glosnikowej zamocowanej to tej kratownicy?

raczej najlepsze rozwiazanie

a propos 16-tek ..ja do niedawna miałem z tyłu 16-stki przykręcone tylko na jedną śrubkę w miejscu 13-ek... trzymało się kupy... ale były to tylko tymczasowe głośniczki Tonsila... teraz już ich tam nie ma bo udało mi się kupić niezłe kolumienki YAMACHY za naprawdę groszową cenę..

ja szczerze piszac na twoim miejscu zainstalowalby z tylu 10-tki w miejscach do tego przeznaczonych - mam tak od poczatku - gra choci nie jest HI FI

no jednak zainstalowalem na "profilach" wycietych z mdfu na drzwiach przednich

ze tak powiem - gra i buczy glosno i o dziwo jest troche basu
z tylu i tak nikt nie jezdzi

jezeli chodzi o dzwiek to tylko raz w zyciu nie mialem uwag - wiadomo ze jakbym dolozyl subwoofer i reszte talatajstwa to by bylo lepiej ale darowanemu koniowi nie zagladamy gdzie nie trzeba

pozdro

wie ktoś czy fabrycznie są przewody do podłączenia głośników z tyłu czy trzeba się babrać z kablami przez cały samochód ?

są do drzwi przód i do półeczek tył. Poszukaj pod tapicerką

kto ma ten ma - pełne wiazki to naja tylko caro/atu i kombi w pozostalych okazach kable sa w sklepie, które sie kupuje na metry