Gaśnie wrzucając na jałowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam problem mam z esperakiem zrzucająć na luz gasnie nie zawsze co prawda ale często jezdze na gazie i benzynie w obu przypadkach to samo. jak nie zgaśnie to: jak zrzucam na luz w czasie jazdy wskazówka obrotomierza spada w dół ponizej 500 odbija w góre i stabilizują się obroty około 1000. Czasem nie załapie ponownie przy 500 i gaśnie zdarza sie że nawet stojąc na swiatłach zgaśnie lecz to bardzo rzadko do wszystkich świateł podjedzam na biegu i prz minimalnej prędkosci dopiero na luz moge wrzucić. Raczej dzieje się to jak zrzucam z większych obrotów ale są wyjątki. POMOCY!!!

Ja miałem coś takiego na gazie, dostawało lewe powietrze na dolocie do przepustnicy. Rozsypał się gumowy łącznik między przepustnicą a plastikową rurą od filtra powietrza w wersji 2.0.

Zdaje sie, ze to cewka...

Ja mam to samo ale tylko na benzynce - na gazie jest idealnie, więc raczej chyba w gazie nie należy upatrywać problemu... Czyli może być cewka??

Z tego co się dowiadywałem to raczej nie cewka i fakt na benzynie to częściej mi się to dzieje. Ja stawiam na lewe powietrze w nastepnym tygodniu zajme się tym na poważnie mozliwe że uszczelki przy wtrysjkach puszczają. Miałem tak w Jeepie poszły uszczelki a najlepsze że takie same są uszczeleczki jak w espero i w jeepie mam od esperaka. Bede to sprawdzał ale jak ktos miał coś takiego i to wyeliminował niech pisze

Ja bym wyczyscił silnik krokowy i zrobił reset. Przynajmniej na początek.