Problem ze skrzynią biegów w 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problema... otóż, dwa miechy temu zaczęła mi "wyć" skrzynia i wyskakiwała "trójka"... założyłem nowe poduszki pod skrzynię i wszystko wróciło do normy... teraz pokazały się takie same symptomy... sprawdziłem poduszki, lizak, tylne zawieszenie silnika, wyregulowałem lewarek zmiany biegów... i dalej wyskakóje "trójka", a na czwórce skrzynia jęczy... dziwi mnie to, bo objawy są identyczne jak w przypadku zerwanych "poduszek" (a te są w idealnym stanie!!!)... czyżby czekała mnie wymiana skrzyni??

raczej skrzynia ci sie kończy czas na naprawe albo wymiane mogą być zużyte łożyska i wałki latają jak żyd po pustum sklepie.
a olej to w nią wlałeś??

raczej skrzynia ci sie kończy czas na naprawe albo wymiane mogą być zużyte łożyska i wałki latają jak żyd po pustum sklepie.
a olej to w nią wlałeś??

hmmm... tesh jush o tym myślałem... ale zapomniałem dodać, że jak malacz stoi przednimi kołami wyżej od tylnych, wtedy skrzynia sie blokuje. Kiedy stoi na płaskim biegi elegancko wchodzą...

wez wymien jeszcze raz te poduszki-pod silnikiem tez
ja kiedys 2 razy w miesiacu zmienialem bo to wystarczy ze jakos nie tak silnik sie odpali i juz sie zrywaja

proponuje zamocowac mocowanie skrzyni z poduchami od bisa albo patent 4-poduszkowy

Dziękuja za porady... jutro po robocie wezme sie za złoma. Jakby cuś to dam znać zaś na forumie...

Zoltar o co loko z tym patentem z bisa i 4 poduchami mozesz dac jakies dokladniejsze info najlepiej poparte fotami ? ja mysle ze lzoyska sie skonczyly w skrzyni. na poczatek mzoe dolejoleju

hmm mi skrzynia wyla jak mialem ( w sumie niemialem oleju) czyli jego brak !!!!!!!!! ps. ja mam inny problem z mocowaniem skrzyni bo juz w 2 skrzyni wyrwalo srube mocujaca gume do skrzyni i niewiem jak mam to naprawic najlepiej bez wyciagania skrzyni!!!!!!!!!
ps. zoltar ja tez bym zobaczyl patent z bisa lub 4 poduchy!!!

No wycie wyciem... ale skrzynia sie blokuje na nierównym podłożu, a trójka dalej wypada... mimo że właśnie wróciłem z kanału po wymianie poduszek (jedna była zerwana)... no więc chyba jednak coś bedzie z łożyskami... no i z olejem...