Jaka przyczyna ? praca silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co może oznaczać ,po wymianie paska rozrządu silnik zaczął żle pracować.Jak jest zimny zdarza się to sporadycznie jak rozgrzany częściej. Zmieniam bieg dodaję gazu i zaczyna szarpać jak by nie mógł wejść na obroty i tak na każdym biegu przy zmianie .Mało tego zdejmuję z gazu żadko ale zdarza się że gaśnie jak jest zimny.Mam wizytę u mechesa w przyszłym tygodniu ale może ktoś się z tym już spotkał, nie chcę żeby klient wymyślił mi jakieś cuda

wystraczy ze pasek jest przesuniety o jeden zabek i masz juz przesuniecia na rozrzadzie... iskra jest podawana w zlym momencie, kiedy zawor jest np otwarty.

ps zaloguj sie

Już się zalogowałem,
no dobra pasek jest przesunięty o 1 ząbek co może lub jaki konsekwencje da to, a jeżeli to nie pasek to co??

Widocznie ktoś kto Ci zmieniał rozrząd nie zblokował całości lub zrobił to nie skutecznie i coś mogło się przesunąć, a rozrząd to nie jest coś co można sobie ustawić na wyczucie lub przed zdjęciem ,zaznaczyć sobie kreseczką na kołach i na obudowie a potem pasować. Żeby to dobrze zrobić trzeba mieć matryce, więc ja na twoim miejscu pojechał bym gdzieś, gdzie się znają i kazał sobie dobrze wyregulować i ustawić rozrząd, bo ewentualne koszty naprawy, jak coś się spiepszy będą naprawde duże.

Jeżeli przed wymianą paska było ok tzn że coś z prawidłowym ustawieniem rozrzau (paska)

jesli jest przesuniety o jeden zabek, wtedy na otwartym zaworze nastepuje zaplon i auto nie jedzie tak jak ma jechac.. jeli jest mocno przesuniety moze zawor dotykac tloka.... zrob to jak najszybciej!!

zgadza się to przesunięcie na pasku! komuś kto ci go wymieniał musiały się kułeczka rozjechać i dobrze ich nie spasował! a naprawa bardzo bolesna! pozdrawiam