| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
CARALL_SI_STI Pruszkow | 2005-01-16 21:49:09 Faktycznie nie ma sie co spieszyc ,ale wolalem szybko wyjasnic sprawe.
Dobra postaram sie jeszcze jutro raz spisac numer i wam dam znac chociaz watpie zebym sie pomylil!!!! Pozdrawiam sim_one a jak ty sprawdzasz vin !! wyslij mi na maila gdzie moge to sprawdzic!!! linki a moze masz programik na dysku to tez chetnie bym sie w niego zaopatrzyl
moj email :::: carliro@interia.pl dzieki czesc |
Dryllo BMW Member Bmw Ełk | 2005-01-17 11:01:26 zgodnie z vin ten samochód powinien miec kierownisę z prawej strony ( styl angielski hehe) on ściągany czy coś ale za takie niepewności to ja bym sobie od razu go odpuścił, nawet jeżeli jest atrakcyjny cenowo |
sim_one BMW E34 Kraków | 2005-01-17 20:42:00 Przede wszystkim kalog online:
www.realoem.com/bmw/select.do Poza tym: www.bmw-z1.com/VIN/VINdecode-e.cgi lub: www.e34.de/vin/index.php lub pewnie googlem jeszcze gdzieś znajdziesz inne.... Ooooops... przepraszam wszystkich ale drugi z podanych linków dopuszcza taki numer.
Dryllo ma rację... ale innym (łącznie z ETK online) nie za bardzo się podoba. Być może to jeden z samochodów ciągniętych z UK i przerabianych na drugą stronę... Poddaję się - lepiej jednak zadzwonić do ASO. [ wiadomość edytowana przez: sim_one dnia 2005-01-17 22:55:48 ] |
MARCIN_RADOM BMW Member BMW E-28 525i, E34 5 ... RADOM | 2005-01-18 07:04:35 hmmmmm. ja sprawdziłem ten numer VIN i wyniki mnie zaskoczyły, a was zapewne również zaskoczą. według dwóch testerów VIN (WBABE51070AK44704) to:
E-34 530i, sedan, z silnikiem M-30, automat, z kierownicą po lewej stronie, wyprodukowany we wrześniu 1989 roku, wersja europejska. pozdrawiam |
Dryllo BMW Member Bmw Ełk | 2005-01-18 09:26:27 carlito a ten samochód to gdzie znalazłeś i z jakim jest silnikiem, bo tu już mamy dwie wersje, a może wyjdzie trzecia |
tolo84 (S) BMW Master (Moderator) BMW E36 Bydgoszcz | 2005-01-18 09:52:36 a to tez zalezy od strony(programu) bo spotakalem tez jakas co trzeba wpisac caly vin :> |
CARALL_SI_STI Pruszkow | 2005-01-18 22:23:22 Siema
Widze ze z tym vinem i sprawdzaniem go na roznych stronkach to roznie bywa (bo raz mowicie 3-tka teraz od Marcina widze ze to 5-tka).... ale ja po waszych opiniach i dosc zaskakujacych odpowiedziach postanowilem jeszcze raz to sprawdzic i zadzwonilem do tego komisu gdzie stoi ta BETA jest to e-36 coupe 1.8is 1992r i poprosilem o przedyktowanie numeru Vin ,koles zaczal szukac i znalazl numer i przedyktowal mi go z papierow jeszcze raz przez telefon (wiec nie wiem co tak naprawde jest na karoserii bo wtedy pierwszy raz spisywal mi to inny koles z obslugi komisu z komory silnika i troche nie sadze zeby sie pomylil) ale czasem zdarza sie pomylka!!!! Przepraszam za wpadke bo na polu 7 od konca zamiast "a" jest "E" to teraz moze mi powiecie co to jest ....
A tak apropos MArcin gdzie to sprawdziles ze wyszla Ci 5-tka???? MAM jeszce jedno pytanie !!!!! bo czytalem na roznych stronach ze w vinie jest litera odpowiedizalna za rocznik wozu!!!!! i wyczytalem ze jest za to odpowiedizalna 10-ty znak vinu, w moim przypadku ta literka to "O" ,ale wedlug wszystkich tabel "o" nie wystepuje przy zadnym roczniku jest poprostu ominiete!!!!! sprawdzcie tez na tej stonce http://www.data.com.pl/infotech/vin.html CO o tym sadzicie??? jeszcze raz sorry za pomylke mam nadzieje ze numer w dokumentach jest jak na karoserii
pozdrawiam |
tolo84 (S) BMW Master (Moderator) BMW E36 Bydgoszcz | 2005-01-18 22:52:37 jesli tem jest E to sie zgadza ze jest to coupe 1992 rok. |
MARCIN_RADOM BMW Member BMW E-28 525i, E34 5 ... RADOM | 2005-01-19 08:48:42
na TEJ stronie wpisuje się znaki z VIN-u w kolejności: czwarty od początku, piąty, szósty, siódmy, ósmy, dziewiąty, dziesiąty. czyli w tym konkretnym przypadku ciąg znaków "BE51070" na tej stronie: http://www.e34.de/vin/index.php też wpisuje się te same znaki co na poprzedniej. na obu mozna sprawdzic że to E-34 touring przyanam ze to które znaki się wpisuje jest zależne od modelu. jeśli wpisze te znaki z mojej to wychodzi mi E-38 żeby moja sprawdzic trzeba wpisać siedem ostatnich znaków i wychodzi ok. w numerze podanym przez ciebie wpisanie siedmiu ostatnich nie daje żadnego rezultatu.
z kolei na TEJ stronie wychodzi że to E-36 318 z października 1990 roku sedan i kierownica z prawej. a jeżeli to jest "E" zamiast "A" to we wszystkich programach wychodzi E-36 318is z 92 roku silnik M-42 manualna skrzynia i kierownica z lewej. prawde powiedziawszy to juz zwariowałem sam. pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: MARCIN_RADOM dnia 2005-01-19 08:59:48 ] |
CARALL_SI_STI Pruszkow | 2005-01-19 21:54:59 witam
i pytanie przede wszystkim do marcina
z ta strona to jest chyba inaczej bo jest napisane Enter your BMW Serial Number (last 2 letters and 5 digits of your VIN :::: co jednoznacznie mowi ze chodzi o ostatnie siedem znakow!!!!!
do tej strony tez jest info:: die letzten 7 Stellen dann Enter)
ta stronka wogole mi sie nie laduje
no dobra a czy ktos wie gdzie jest opisany rocznik w vin??? ponoc to dziesiaty znak ...... a jednak sie nie zgadza przeczytajcie w poprzednim poscie pisalem o co mi chodzi!!!!! dzeiki za odpowiedzi!!!!
pozdro |
MARCIN_RADOM BMW Member BMW E-28 525i, E34 5 ... RADOM | 2005-01-20 00:06:12 wszystkie VIN-y rozszyfrujecie TU
pozdrawiam |
CARALL_SI_STI Pruszkow | 2005-01-20 11:39:03
no dobra marcin to powiedz mi ktory rok ma samochod o tym numerze VIN :::wbabe51070ek44704::: wg tej stronki dziesiaty nr to rok produkcji w miom kodzie 10-ty znak to zero lub "o" i co teraz mi powiesz???? pozdrawiam |