Zablokowanie immobilisera?Nie można uruchomić samochodu.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nastąpiło uszkodzenie alternatora , rozładowanie akumulatora.
Po naładowaniu akumulatora immmobiliser zablokował się i
w efekcie nie pracuje pompa paliwa.POMOCY!!!!!

niekoniecznie immobilajzer. Moze sie pompka paliwa spalila?? Immobilajzer nie odcina pompki paliwa.

[ wiadomość edytowana przez: VOY dnia 2005-02-13 11:35:42 ]

mi sie podobnie raz stalo z alarmem - zawiesil sie i po naladowniu aku nie chcialo zapalic i wlaczal sie alarm, jak go wypialem - wszystko wrocilo do normy...

masz alarm?

Napisze jak to bylo wszystko od poczatku: jezdzilem sobie Poldkiem i od czasu do czasu zapalala mi sie kontrolka ladnowania akumulatora przygasaly przy tym lekko swiatla i podswietlenie wskaznikow ale po paru minutach wszystko wrcalo do normay czasami dzialo sie tak kilka razy na dzien a byly dni ze wszystko bylo OK, pewnego dnia wylaczylo mi sie radio, obrotomierz pokazywal zero swiatla przestaly swiecic, wrocilem do domu i akumulator siadl (akumulator nowka!)naladowalem go, zalozylem do autka i immobilaiser wylacza sie po dluuuzszej chwili, nie slychac zeby pompka paliwa pracowala cos nie tak jest ale co? Jest to polonez na gaz z wielopunktowym wtryskiem

Zajedź do elektromechanika i napraw immobilajzer lub niech ci elektromechanik odetnie ci go wcale