MotoNews.pl
6 Moduł elektroniczny (83710/27) - PT

Moduł elektroniczny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chyba mi padł moduł od wycieraczek za ile coś takiego można kupić???

Nie wiem ale jak padło kiedyś u rodziców w Plusie oswietlenie wnętrza to na fakturze była brawurowa kwota 800zł. Na szczęście objęte gwarancją. Tam moduł od wycieraczek jest chyba full elektronika bo u mnie badziewie z napisem UNITRA, w nowszych pewnie coś lepszego i niedrogiego

Jak Smiesz nazywac Unitre badziewiem

Unitra to dobra marka, mam sprzet z lat 70/80 i gra nienagannie, Proste do napraw i doczesci, Unitra w elektronice to jak FSO w motoryzacji. (choc sie rzadziej psuje, no dobra zuzywa ). Słyszal ktos na jednym wzmacniaczu najwieksze Altusy a za te same pieniadze zachodnie?? Dowidzenia,

ja za takie cos w czarnej skrzynce (chyba przekaznik jakis) dalem cos kolo 50-70 zeta. Nie pamietam dokladnie. Tez mialem problem z wycieraczkami.

Cytat:

moja wypowiedź dotyczyła konkretnego wyrobu sterującego wycieraczkami w FSO, natomiast dla samej firmy rispekt bo mam Altusy 140 w domu i wzmacniacz który był na eksport do Francji (napisane na nim Preampli Ampli Stereo WS 41, do tego radio, magnetofon z wysuwaną kieszenią, gramofon i wszystko zasadniczo git.

Cytat:

Nie odbierz tego źle

Ja jescze nie mialem problemow z wycieraczkami, tj mam z samymi piorami bo chujowo wycieraja nawet nojki

Wycieraczki w FSO do roku 94 to pomyłka

Podobno ok 110 zł ale przeszedł małą operację i chyba działa. Dzięki

a ja mam takie zapytanie bo mojego kochanego poldka trapia tekie rzeczy zapewne tez zwiazane z elektronika typu modul itp. wie dzieje sie cos takiego ze moj bolid po przekreceniu stacyjki dalej pracuje moge wyjsc isc do domu i nic ale wystarczy nacisnac pedal hamulca i sie potrafi wylaczyc ale teraz doszlo cos takiego ze jak wlacze swiatla postojowe to zapala sie juz takze mijania straszne no i nie wiem co mam robic ale dodam ze jak zaczynaja sie dziac takie dziwactwa to w srodku zapala sie taka mala kontroleczka - ci co maja plusy wiedza o co chodzi - od przepalenie zarowki - hmm nie wiem co z tym fantem zrobic bo ja to pikus ale ojcic wziol moj samochod a potem prawie zap[arkowal mi nim na brami bo nie myslal ze sie silnik nie wylaczy!! wiec jak ktos ma jakis pomysl to prosze o pomoc

a w moim to jest technicznie nie mozliwe, przekrecam wylacza sie zaplon, przelaczam swiatla - reczne sterowanie przekaznikami

u mnie jery tez tak jest ze sie nie wylancza czasami po przekreceniu stacyjki, trzeba tak jak piszesz nacisnac na hamulec badz wlaczyc swiatla,, pytalem sie mechanika co jest grane to powiedzial ze cos z procesorem o ile dobrze pamietam ale nie ma sensu nowego kupowac bo moze stac sie to samo, co do kontrolki swiatel to moze ci gdzies nielaczy mi ostatnio nielaczy prawa postojowka i jedno podwietlenie tablicy wystarczy walnac w lampe i juz dziala, ze swiatlami takich przygod nie mam wiec nie wiem co jest grane najprawdopodobniej moze przelacznik ci siada od swiatel sprobuj roebrac, a co do tego gasniecia to sie trzeba przyzwyczaic ja zawsze gasze z noga noga na hamulcu i jest ok aha i mechanik powiedzial zeby go nie czymac dlugo zapalonego po wylaczeniu stacyjki bo moze cos dupnac

Ja mialem taki motyw ze swiatlami i to byl przelacznik od swiatel jak wlaczalem postojowe to i drogowe.A z tymgasniecie to sprawdz jeszcze stacyjke moze ona ma zwarcie i nie odlacza pradu calkiem.wtedy jak nacisniesz na chamulec to spada napiecie i on gasnie.niewiem czy to jest to ale sprawdz kumpel tak mial pozdro

Ja mam pytanko do was.co sie moze dziac jak podczas jazdy co trzeszczy w skrzynce z bezpiecznikami tak jak by zwarcie bylo.wymienilam wszystkie przekazniki i dalej !!!!!!!!!! A i jeszce jedno po wylaczeniu zaplonu nie mam awaryjnych co to moze byc bo juz nie mam sily i jak co sie spsuje na trasie to musze wlaczac zaplon a potem akumulator slabnie i nie moge odpalic pomusztaaa

no ale jak zapali mi sie tam mala kontroleczka od przepalonej zarowki - tylko w c+ to nie pomaga wcisniecie hamulca w tedy trzeba przelaczyc swiatlami i dopiero sie wylaczy grrr ja to sie przyzwyczailem ale ojciec wymienia samochod i czesto teraz bierze moj gee boje sie ze wroci kiedys i powie sorry ale poszlo tobie po znizkach

tzn jery ona ci sie swieci na wlaczonym czy wylaczonym zaplonie??

po przekreceniu stacyjki gdy zapala sie oswietlenie samochodu wskazniki itp to jak sie ona zapali juz to znaczy ze nie wylacze go normalnie, no potrafi mrugac jak wlacze kierunkowskaz albo jak wcisne hamulec to tez mryga straszne