MotoNews.pl

TŁUMIKI - jaka kolejność i cena?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
od kolektora do końca:
1. katalizator
2. tłumik pierwszy (zwany środkowym)
3. tłumik drugi (zwany końcowym)

Czy tak?

Mam pytanie dotyczące tłumika pierwszego (zwanego środkowym): czy jest w necie dobry sklep, gdzie takowy mogę nabyć? jaka jest orientacyjna cena takowego? najlepiej aluminiowany...

Kombi 1,6 16V

ja ostatnio wlasnie za taki aluminiowany zaplacilem 100 zl ale nie przez internet

Cytat:
2005-02-13 18:01:06, Tazz pisze:
ja ostatnio wlasnie za taki aluminiowany zaplacilem 100 zl ale nie przez internet

a gdzie kupiłeś? może mają filię na pomorzu...

ja za srodkowy dalem 110zl WALKER a nawet nie wiem czy to alu:| nie pamietam,ojciec zakladal.ALe o cenne KATa lepiej chyba niepytac

Ja za środkowy tłumik ASMET dałem 220 pln. Cholera, coś drogo przy waszych.

[ wiadomość edytowana przez: KriSSo dnia 2005-02-13 21:07:20 ]

Ja za no-name'a koncowy zaplacilem 115 zł (alu) i jakos sie trzyma na razie - srodkowy tez no-name (alu) 90 zl

Cytat:
2005-02-13 21:36:40, korekpl pisze:
Ja za no-name'a koncowy zaplacilem 115 zł (alu) i jakos sie trzyma na razie - srodkowy tez no-name (alu) 90 zl

gdzie nabyłeś??

ja za koncowy dałem 120 zł a za środkowy cena byla podobna ale ja środkowy wywaliłem i wstawiłem rurkę

Cytat:
2005-02-13 22:02:29, zero pisze:
ja za koncowy dałem 120 zł a za środkowy cena byla podobna ale ja środkowy wywaliłem i wstawiłem rurkę

jaka różnica?

ja za swój tylny WALKERA dalem 220 ale sie opłacało widac jakość między WALKERAEM a ASMETEM

W sumie to nie wiem - koles z warsztatu skołował - podobno gdzies z Gorzowa, ale nie wiem dokładnie

w głośności niema za wielkiej różnicy ale zato oszczędziłem 120 zł stare tłumiki były już strasznie zniszczone i jak się okazało zapchane teraz to autko lata

No ja srodkowy musialem zalozyc bo mialem rurke

A starosc nie radosc i zaczelo przeszkadzac buczenie

Tylny tlumik przelotowy z kwasowki, ma 3 lata i zadnych sladow korozji

Cytat:
2005-02-13 22:08:21, zeberko pisze:
ja za swój tylny WALKERA dalem 220 ale sie opłacało widac jakość między WALKERAEM a ASMETEM

Tyle, że podobnież podobnież trwałość Walkera w porównaniu z Asmetem jest niewielka. Tak słyszałem.