| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
esp Miłośnik FSO Perełka 125p Skarzysko | 2005-02-14 22:19:03 Witajcie!
Kolejny problem: Odporwadzam moja perelke do garazu (doslownie przed chwila) a tu widze dym wydobywajacy sie spod maski i jednoczesnie dym wpadajacy do srodka przez otwarta dolna klape nawiewu przy siedzeniu pasazera! Otwieram maske a tu jeszcze gorzej! dym najbardziej wydobywal sie z takiej oslony co jest zaraz przy szybie (tej pod maska). No i ktos mi moze powiedziec skad sie ten dym wzial i co go spowodowalo? Dodam ze praktycznie nie mial zapachu Brat., ktory odprowadzal ze mna auto powiedzial ze troche smierdzialo beznzyna. Jak ktos wie to prosze o pomoc i wyliczenie ewentualnych kosztow ![]() |
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2005-02-14 22:24:17
U mnie ostatnio sie taki dym wydobył jak pierdyknął mi przewód hamucowy korodujący sobie pod matą tłumiąca i z tego przewodu prysnął płyn hamulcowy na rozgrzany kolektor. A tak poza tym to bardzo trudno sie kapnąc co to moze być... najlepiej jak sprawdzisz sam czy cos sie gdzis nie przyjarało... |
-SerU- Fiat 131 Wroclaw/Maidstone | 2005-02-14 22:28:41 Jak nie miało zapachu albo to był słodkawy zapach to mógł Ci puścić zawór/wąż na nagrzewnicy-stary numer w samochodach wszelakiej maści. |
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2005-02-14 22:33:00
zawór od nagrzewnicy w fiatach jest we wnetrzu samochodu tuz przy nagrzewnicy wiec zawór odpada... |
esp Miłośnik FSO Perełka 125p Skarzysko | 2005-02-14 22:37:34
Cos w tym co napisal -SerU- jest. Oki no to ile mnie ta impraze bedzie kosztowala, jesli to jest to ![]() |
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2005-02-14 22:40:41
nie wiadomo co to jest a ty juz o kosztorys prosisz? |
-DLUGI- Miłośnik FSO Polonez C+ 1.6 GSI Białuń | 2005-02-14 22:42:13 a może to tylko zwykła woda w sporej ilości spłynęła na kolektor i to wszystko |
esp Miłośnik FSO Perełka 125p Skarzysko | 2005-02-14 22:47:39
Oki sorka! Aha jeszcze jedno. Ostanio zauwazylem tez dym spod podwozia z boku od przednego pasazera (jak po przejechaniu nie dlugiego odcinka 2km). Pomyslalem ze to woda z ulicy na podwoziu paruje z goraca. I jeszcze jedno jak wlaczylem nadmuch to dym jakby sie zmiejszym (prawie go nie bylo), albo jak juz nie widzialem nic ![]() |
krzychk1 Miłośnik FSO Fiat 125p Olkusz | 2005-02-14 22:58:14
Jak nie dymi na dmuchawie to ją włącz i jazda dalej
A tak serio to zobacz płyny pewnie czegoś ci ubywa.
|
esp Miłośnik FSO Perełka 125p Skarzysko | 2005-02-14 23:07:06
Z zbirniku wyrownawnyczm jest oki. Ale jezdze z tektura za chlodnica ktora opiera sie koncem za chlodnice (i jest taka dziura na korek) ostatnio zauwazylem, ze jakby ta tektura byla troche mokra, jakby korek troche podwazylo? Poza tym plyn ze zbiiornika wyrownwczego dosc szybko mi uciekal tak po 300km musialem dolewac. Ale pomyslalem soebie ze to przez zimno. Btw czego moze mi jeszcze brakowac? |
karlo BMW E-28 520i Wrocław | 2005-02-15 22:10:17 Ja bym mimo wszystko sprawdzil pllyny no i ta nagrzewnice jednak najpierw wolal bym okolice silnika zeby nie rozbrajac wszystkiego na darmo Co do dymu z pod samochodu to nie zdziwil bym sie jakby uklad wydechowy byl juz padniety . W moim autku tez tak bylo i dym unosil sie klebami w okolicach progów . To najlepiej sprawdzic wjerzdzajac na kanal i zatykajac koniec szmata i jesli zacznie go mulic to w miare szczelny a jesli chodzi to wgrzebac sie do kanalu i szukac z ktorego miejsca . A co do tego normalnego dymu we wnatrz to pomysl czy przypadjiem silnik nie byl myty itp .. i zobacz czy od ostatniego razu wystepuje jeszcze ta usterka |
esp Miłośnik FSO Perełka 125p Skarzysko | 2005-02-15 22:20:35 Wiec dzis rano go odpalilem i dym lecial spod calej szyby. Tak jakby uklad grzewczy auta. Ale przykrecilem o cm suwak grzania i juz jest oki. Ani spod maski ani do srodka nic nie leci
Ale dzieki za podpowiedzi. Sprawdze u mechanika wszystko ![]() |
esp Miłośnik FSO Perełka 125p Skarzysko | 2005-02-17 01:16:45 Hmm jednek cos nie jak.
Borygo nie ubywa ale dym i tak leci. Jak wylacze ogrzewanie to jest oki ale zimno
Chyba jednak cos z ta nagrzewnica. Orientujecie sie moze w kosztach takiej nagrzewnicy i robocizny lub naprawy tych przewodow? |
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2005-02-19 21:33:40
Ostatnio wyjmowałem nagrzewnicw w moim DF'ie w celu wymiany zaworu i wyczyszczenia narzewnicy. Umyłem ją w domu i podłączyłem, po jakimś czasie odpaliłem i tez dym poleciał spory. Poprostu nagrzewnica była mokra po chwili sie szybko nagrzała a woda (z mycia) na niej zaczeła parowac jak oszalala i to był ten dym. podejrzewam ze wlatuje ci jakos woda na nagrzewnice lub w jej okolice a jak odpalasz samochod rano i nagrzewa sie to to paruje i stad ten dym/para |
esp Miłośnik FSO Perełka 125p Skarzysko | 2005-02-21 22:17:59 Dobra! Oddalem go do mechnika (podobno bardzo tani ), powiedzial, ze od razu zabiera sie do roboty i ze jutro mam zadzwonic. Dam znac jak sie dowiem co i jak.
Btw slyszalem ze jakby to byl zawor albo cos innego to laloby mi sie wykladzine pod nogami. Czy to prawda? Pozdrowka |
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2005-02-21 22:23:19
teoretycznie tak |
esp Miłośnik FSO Perełka 125p Skarzysko | 2005-02-22 23:41:30 No i powiedzial: "Na razie to zawor i uszczelka obok niego" - tyle to sie sam domyslilem :>
Mam nadzieje ze to tylko tyle :> |
esp Miłośnik FSO Perełka 125p Skarzysko | 2005-02-27 22:12:28 POMOCY!
Mechanik zrobil. Dym nie leci, ale cieplo B]tez nie!!![/B] Co moze byc tego przyczyna? On cos tam wspomnial, ze nagrzewica mogla sie zamulic. Ale tak nagle? Bylo cieplo, zaczal leciec dym (max 2 dni), potem do mechanika i tyle. Podpowiedzcie co mozna zrobic. |
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2005-02-27 22:18:49
kurde naprawde trudno doradzić
Moze nie zamontował poprawnie linki od nawiewu... zeby otwierała zawór |