MotoNews.pl
8 Tragedia w Katowicach (133215/12) - PT

Tragedia w Katowicach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Okolo godz 18:00 w centrum targowym w Katowicach zawalil sie dach nad hala wystawowa.Kilkadziesiat minut pozniej spadl drugi dach.Wg tego co podaje TVN w srodku bylo od 500 do 1000 osob.Juz wiadomo ze sa zabici, jest masa rannych.Oby tych zabitych bylo jak najmniej.Akcja ratunkowa trwa.

Wlaczcie TVN 24, non stop o tym mowia.Prawdopodobna przyczyna to zalegajacy snieg.Kontaktowal sie ktos ze srodka z Policja i mowil o zabitych.

witam....
Ja tam mieszkam tzn. około to jest około kilometra ode mnie na pograniczu siemianowic, chorzowa i katowic
cztery osoby zginęły... teraz mówili..

kilka lat temu byłem nawet na tej wystawie tych gołębi

60 rannych przewieziono do szpitala nr2 w siemianowicach...

Nieciekawie....

Ps2. tomex - mieszkasz pewnie na Bytkowie?

zgadza się

kilkanaście osób zabitych
a na pewno siedem
...ale sie porobiło

juz mowi sie o 12 osobach, odkryli czesc plasko lezacego dachu a pod nim same trupy

juz 20 ofiar

Nic nie pozaostaje jak zapalic [i][i][i][i][i] za bogu ducha winne osoby ktore były na tych targach

[']

Coz....wychodzi budowanie na lapu-capu..
tak, wiem, nie zawinil architekt, a snieg.
ale ide o zaklad, ze przy budowie zaoszczedzono i "zapas" konstrukcji byl najmniejszy, na jaki zezwalaja przepisy.

Słuchałem przed chwilą 60 ofiar i mówią że to dopiero początek [i]

od godziny 3 w nocy, do 7:00 odnaleziono 40 osob zabitych, i tylko 20 rannych. Tragedia [*]

[ wiadomość edytowana przez: Franc dnia 2006-01-29 10:44:49 ]

juz 65 ofiar [*]

teraz już jest mowa o 66 ofiarach, [']['][']

no i mamy konferencje prasową...

od dzisiaj od 16:00 do srody zaloba narodowa.

Witam
Miejmy nadzieję że to już ostateczna liczba ofiar, taką przynajmniej nadzieje mają służby ratownicze, po przeszukaniu większosci gruzowiska

Cytat:
2006-01-29 01:44:42, adasco pisze:
['] Coz....wychodzi budowanie na lapu-capu.. tak, wiem, nie zawinil architekt, a snieg. ale ide o zaklad, ze przy budowie zaoszczedzono i "zapas" konstrukcji byl najmniejszy, na jaki zezwalaja przepisy.

Zauważcie, że hangarów nie buduje się o płaskim dachu, tylko stosuje się różne załamania, ze zdjęć "przed" wyglądało to jakby nie było w środku nic podtrzymującego, żadnych kolumn, gdzie można by podrzymać konstrukcję, tylko pewnie sama kratownica, pod płaskim dachem, więc co tu się dziwić.