MotoNews.pl

Olej do 524

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiem że ten temat był wielokrotnie poruszany ale zapytam jeszcze raz Zbliża się moja pierwsza wymiana oleju mam 524 TD i zastanawiam się jaki olej wlać pólsyntetyk czy mineralny mam przejechane 220 tys. Polski czy zachodni szukam kompromisu pomiedzy ceną a jakością do BMW trzeba wlać 6 litrów porównując to do mazdy jaką miałem z tą samoą pojemnością to 2 razy więcej.

Leśli nie wiesz jaki był lany poprzednio olej to kup mineralny 15/40 przynajmniej będziesz miał pewność że silnikowi nic niebędzie. Ja zawsze leje Mobil lub Shell - moim zdaniem to jedne z najlepszych oleji.

no to wiele się nie dowiedziałem.....

Jak masz autko od niemca to spokojnie możesz wlać 10W/40 półsyntetyk! A jak od Polaka to mineralny.

ten silnik jest stworzony do oleju mineralnego wiec jak lubisz wyrzucac pieniadze to wlej pólsyntetyk jedyne co morze przemawiac za pólsyntetykiem to to ze przy duzych mrozach latwiej zapalic (jest rzadszy) jezeeli masz garaz badz poprostu twoje auto nie ma z tym problemów to odpowiedz jest prosta

Teraz może nie mieć problemów jak np ma wlany 5/40 - bo przecież On nie wie co jest w jego aucie!?