Holenderska instalacja

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
baba potrzebuje pomocy. mam nubirke 2,o l z fabryczna instalacja holenderska. Na benzynie auto o.k. ( 130 kM pod maska ciagnie ). Na gazie na malych obrotach do kitu, malymi skokami do przodu. Autko mam od 3 m-cy, zrobilam nim ponad 4000 km, w tym czasie wymienilam reduktor, jakies drobiazgi, lecz nadal nie jest dobrze. Jednoczesnie wszystkie warsztaty z LPG w Krakowie odsylaja mnie z kwitkiem, ze TYCH HOLENDERSKICH instalacji to oni nie kumaja. Gdzie i kto pomoze?

Czy jest wymieniony filtr od gazu?
Kraków,Ruczaj przy kościele.

Cytat:
2005-05-08 22:46:47, KySy pisze:
baba potrzebuje pomocy. mam nubirke 2,o l z fabryczna instalacja holenderska. Na benzynie auto o.k. ( 130 kM pod maska ciagnie ). Na gazie na malych obrotach do kitu, malymi skokami do przodu. Autko mam od 3 m-cy, zrobilam nim ponad 4000 km, w tym czasie wymienilam reduktor, jakies drobiazgi, lecz nadal nie jest dobrze. Jednoczesnie wszystkie warsztaty z LPG w Krakowie odsylaja mnie z kwitkiem, ze TYCH HOLENDERSKICH instalacji to oni nie kumaja. Gdzie i kto pomoze?

Może założyli Ci za słaby reduktor, zmień/sprawdź filtr powietrza, świece - najlepiej na NGK. Należy sprawdzić też zapłon - przewody, el. zapłonowe.
Ja osobiście stawiam na zbyt słaby reduktor, bądź złą regulację instalacji LPG.

jezeli na benzynie auto chodzi super. a problemy tylko na gazie, to moze byc 'wina' swiec, przewodow czy zaplonu. Kto to moze sprawdzic i wyregulowac w Malopolsce