Fiat 125 do rozparcelowania.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
sory, ze tutaj, ale sprawa jest wazna do poniedzialku. nasz kolega malf roztrzaskal fiata. bedzie go zlomowac. mozna wiec po przyzwoitej cenie rozszabrowac co nie co. butla lpg 55l, cewka, chlodnica, alternator, rozrusznik, fotele od poloneza calkiem ladne, 2 opony zimowe i mnostwo dupereli. namiary na niego znajdziecie na stronie.

Zobaczymy co da się zrobić.

Uu szkoda każdej furki z Żerania. No cóż moje kondolencje...

Witam! Hmm - ile będę musiał zapłacić za wyrejestrowanie? Wie ktoś może? Czy na samych znaczkach skarbowych sie skończy czy może z 50zł tzreba zapłacić haraczu?

zapisaełem się na fotele + kanapę, tylko zastanawiam się czy foteliki podejdą do mojego Polda? Ja mam borewiczowskie, Malf prawdopodobnie plusowskie. Czy to jedno i to samo, jeśli chodzi o szyny? Jeśli nie, to wyprowadźcie mnie z błędu...

z przednimi fotelami nie bedziesz mial klopoty bez problemu wchodza na stare szyny problem zaczyna sie z kanpa , nie pasuje na stare otwory trzeba wiercic nowe w opdlodze natomiast oparcie pasuje bez problemu

wszystkie fotele przednie pasuja - mozna nawet plusowskie do klasyka zapodac

dzięki za info! w takim razie fotele wciskam na miejscu, a z kanapą pokombinuję u siebie później....

Mak zawsze do pomocy ten temat juz u siebie przerabialem i wyszlo jak trzeba

Cytat:
2005-02-11 13:18:51, Trool pisze:
Mak zawsze do pomocy ten temat juz u siebie przerabialem i wyszlo jak trzeba

oki jakby co będę pytał te fotele postanowiłem zmienić, bo poprostu mam lekko zarwane oparcie w swoim.... a jak zmieniać, to wszystkie,żeby to jakoś wyglądało....

A może ktoś wsadzi fostki tego biednego autka po wypadku?

Cytat:
Hmm - ile będę musiał zapłacić za wyrejestrowanie? Wie ktoś może? Czy na samych znaczkach skarbowych sie skończy czy może z 50zł tzreba zapłacić haraczu?

Jak masz już kwit ze złomowiska, to tylko znaczki skarbowe. Trzeba też pokazać aktualne OC (jak nie ma, to idzie donosik
do ufg). Potem już tylko do ubezpieczyciela rozwiązać umowę.

Mam jakieś problemy z bazą motonews - niby się wylogowuję a się nie wylogowuję. Muszę się najpierw zalogować z głównej strony. A to wcześniej pisałem ja

Cytat:
2005-02-12 11:04:36, lookaash pisze:
Mam jakieś problemy z bazą motonews - niby się wylogowuję a się nie wylogowuję.

Ciasteczka Panie, ciasteczka Skasuj cookies w swoim kompie

Współczuję straty Fiacika.
Jaki teraz wóz będziesz miał?

Ne wiem jeszcze - coś dla żony i nie starszego niż 4 lata, żeby był "fire&forget" Kto wie kiedy kupimy następny?

Policzylem co tam jest godnego uwagi:
dekiel od silnika 1300, silnik wycieraczek, cewka zapłonowa, elektrozawór benzyny, programator wycieraczek (5-biegów chyba), lampy przednie z halogenami, praktycznie nowa chłodnica z korkiem na rurce (do silnika od poldka w DF-ie), silnik wentylatora chłodnicy, przekaźniki , butla 50l (z reduktorem) z papierami, hak , zegary okrągłe, wał napędowy, rozrusznik i obudowa następnego + dziwna, odwrócona o 180 stopni główka rozrusznika, alternator i drugi nówka od poloneza (9-diodowy chyba bo mi nie działał w DF-ie). Most jugol pewnie wymaga wymiany lewej półosi. Chyba tyle tego jest... reszta to stary silnik na łańcuszku (słaba kompresja na środkowych garach, ale działa spoko - z kiepskim gaźnikiem do 135km/h ciągnął) i gaźnik który można od razu wyrzucić bo ciągnie powietrze wszystkimi dziurami i się zalewa benzyną.
Jak ktoś czegoś potrzebuje - zapraszam. I tak reszta Fiacika pójdzie na złom. Był moim pierwszym samochodem, obwiózł mnie prawie po całej Polsce i nie tylko, ścigał się i był naprawiany na zlocie, zaliczył latarnię i wyszliśmy z tego bez ŻADNEGO uszczerbku na zdrowiu. Miał 19-lat więc był bardziej doświadczony ode mnie na drogach - nauczyłem się na nim jak się jeździ i jak się NIE POWINNO jeździć. Odchodzi na zasłużony odpoczynek.

Cytat:
2005-02-13 11:41:46, Malfunction pisze:
(...) Odchodzi na zasłużony odpoczynek.

Niech spoczywa w pokoju.

Malfik chętnie wysępię chłodnicę - poszło na priv.

a gdzie na zlom trafi? Moze na strazacka? Wybieram sie tam to moze zdaze go obejrzec zanim go potna...