Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
lukago Kraków | 2003-11-13 15:02:13 Jesli słabo dmucha to moze byc filtr kabinowy- mimo ze nie masz klimy mozesz miec taki filtr. pod deską rozdzielczą od strony pasazera za konsola srodkową - troche cieżko sie tam dostac (niektórzy odkrecaja schowek) - TU NA FORUM KIEDYS BYL DOKLADNY OPIS JAK SIE DO TEGO ZABRAC: http://www.bmw-klub.pl/#.
Ale jesli dmucha ok, tylko zimno to moze byc wiele innych powodów:1. zapowietrzony układ chłodzenia, termostat, zapchana nagrzewnica(np. proszkiem uszczelniającym-stosowanym przy szybkiej "naprawie" układu chł.) 3. Niesprawne elektrozawory otwierajace przeplyw płynu chł. 4.niesprawne sterowanie klapkami nawiewu (pod plastikiem na podszybiu obok wycieraczek) 5. nieumiejetna obsluga - w BMW na srodkowym nawiewie jest pokretło do szybkiego przewietrzania kabiny- moze masz właczone (na niebieski kolor) ? i wiele innych.... |
![]() bemOLKA BMW Member BMW Marki | 2005-05-16 14:59:09 Hm.. a u mnie sie popsuł nawiewik miły pan z warsztatu (zrobił mi coś, że dobrze ze tego nie widzialam bo bym 20 zł nie dała ) włozł drucik w alternatorek co sie znajduje hm.. mniejwiecej na srodku trzeba się tam dostac odkręcajac boczek od pasazera ![]() Oczywiscie na duzo nie pomogło... własnie sobi wymieniam na nowe.. i alternatorek i wiatraczek, ale ciepełko tez cos sie spsuło... kiepsko działa ![]() mam nadzieje ze sie stało to o czym napisaliscie ![]() |