| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
venom01 Omega B 100-Edition elbląg | 2005-02-10 18:00:56 czy ktos uzywal cos takiego jak ocynk w sprayu i czy to skutecznie zabezpieczy samochod przed rdza? |
Beton VW Derby Mk II Częstochowa | 2005-02-10 18:11:50 W pracy uzywamy "ocynku w sprayu" do poprawek zle ocynkowanyc korpusow zacisku hamulcowego.Z przykroscia stwierdzam ze to z ocynkiem nie ma nic wspolnego.Jest to zwykly spray imitujacy warstwe ocynku. |
disel Gliwice | 2005-02-10 18:23:48
dokladnie |
SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2005-02-11 10:40:29 Jak mi ranty nadkoli od wewnętrznej strony z przodu powycierała opona od zbyt dużej gleby(do gólej blach),to popsikałem tym cynkiem w sprayu(gdzie we wrześniu czy październiku),nie kładąc na to lakieru później.Od tamtej pory przez te wszystkie śniegi,mrozy,sole,piachy nawet kropka korozji się nie pojawiła.
także w moim przypadku skuteczne,tylko ja 3 warstwy połozyłem. |
k27 omega B już nie tera ... suwałki | 2005-02-11 20:05:44 Witam. Z moich doświadczeń z ocynkiem w sprayu i oplem Vectrą wynika, że co ma rdza wszamać to niewiele pomogą wynalazki typu "ocynk w sprayu" zwłaszcza gdy zabardzo w to uwierzymy i nie przyłożymy się do właściwego odtłuszczenia i przygotowania do nakładania warstwy "ocynku" Narazie w OMIE jeszcze nie muszę szukać cudownych środków i blacharzy oby jak najdłużej
Pozdro z Suwałk k27 |