Podpórka pod lewą stope kierowcy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
w Polonezie Caro plus, tudzież Atu plus występuje taki "bajer" jak podpórka pod lewą stope kierowcy .. jak to jest zamocowane bo sie zastanawiam czy sobie do Caro tego nie wszczepić .. no i jaka jest tego wartość praktyczna .. to znaczy czy wygodne to to

Wygodne toto
A mocowane jest (chyba) na śrubę do nadkola,na którym przyspawana jest nakretka.Jeno mogę się mylić w tej kwestii...

Cytat:
2004-11-25 16:46:24, kaovietz pisze:
Wygodne toto A mocowane jest (chyba) na śrubę do nadkola,na którym przyspawana jest nakretka.Jeno mogę się mylić w tej kwestii...

Ja swoją lewą nogę zawsze zakładam za głowę gdy nie potrzeba naciskać sprzęgła.

Kurde emota mi się tam pomajtała
Za głowę powiadasz?A zagłowek nie przeszkadza?

A to nie jezdzi sie caly czas na polsprzegle?

Cytat:
2004-11-25 16:57:04, Focus86 pisze:
A to nie jezdzi sie caly czas na polsprzegle? :-? :-? ;)

A skad!
Lewa stope najwygodniej sie trzyma na wlaczniku spryskiwacza/wycieraczek ;))

dzieki Kajtan... ehhh te dzisiejsze szkoly jazdy, nic mnie tam nie nauczyli

Ja wystawiam lewą stopę na zewnątrz przez okno. Zawsze się tochę przewietrzy

Cytat:
2004-11-25 17:44:58, Maciek_938 pisze:
Ja wystawiam lewą stopę na zewnątrz przez okno. Zawsze się tochę przewietrzy

To jest aż tak źle?

po co ja wystawiasz? tak to bys mial naturalny odswiezac... Zaoszczedzibylbys na choinkach...

Cytat:
2004-11-25 16:27:55, pablo_fso pisze:
w Polonezie Caro plus, tudzież Atu plus występuje taki "bajer" jak podpórka pod lewą stope kierowcy .. jak to jest zamocowane bo sie zastanawiam czy sobie do Caro tego nie wszczepić .. no i jaka jest tego wartość praktyczna .. to znaczy czy wygodne to to

Za często tego nie używam, ale w miare wygodne jest. Zamontowane jest do nakola, ale nie bezpośrednio tak jak podał Kao, ze śruba jest w nadkolu, mniej wiecej wyglada tak że, do nadkola sa przyspawane dwie blaszki w kształcie litery U, a do nich dopiero są śruby i tak to jest przykręcone. Jak cie interesuje dokładniej to daj znać, to zdejmę i zrobie foteczki cyfrakiem i wtedy bedzie wiadomo dokładnie, bo nie pamietam dokładnie czy w kształcie U, ale napewno samymi srubami nie, bo nadkole jest wyprofilowane, a tam musi być proste by miało to jakieś oparcie.

Cytat:
2004-11-25 16:46:24, kaovietz pisze:
Wygodne toto

Dla osób słusznego wzrostu wygodne juz nie jest

No widać 185cm to wzrost niesłuszny,bo dla mnie jest toto bardzo wygodne
Mebig o to mi chodziło,podałem po prostu w postaci uproszczonej...

[ wiadomość edytowana przez: kaovietz dnia 2004-11-26 00:19:27 ]

Cytat:
2004-11-26 00:17:49, kaovietz pisze:
No widać 185cm to wzrost niesłuszny,bo dla mnie jest toto bardzo wygodne Mebig o to mi chodziło,podałem po prostu w postaci uproszczonej... [ wiadomość edytowana przez: kaovietz dnia 2004-11-26 00:19:27 ]

Jak Cię widziałem to mi się wydawałeś jakiś mniejszy. Może to było przygarbienie pobalangowe?

Cytat:
2004-11-26 02:35:52, Grzech pisze:
Jak Cię widziałem to mi się wydawałeś jakiś mniejszy. Może to było przygarbienie pobalangowe?

fakt cięzko Kaovca na zlocie spotkać w pozycji pionowej - bez urazy kao

Lewą nogę najwygodniej się trzyma na kratownicy od dmuchawy. I tu nie żartuję - w Poldku może nie do końca, ale miałem kumpla, który jeździł Jmper'em i zawsze trzymał nogę gdzieś w tych okolicach.
W Plusie przy 183 cm wzrostu jest jeszcze wygodne.

Znam osobę, której najwygodniej było z nogami na desce rozdzielczej, lub wystawionymi przez okno koło lusterka. Oczywiscie na siedzeniu pasażera.

Cytat:
2004-11-25 18:09:16, Focus86 pisze:
po co ja wystawiasz? tak to bys mial naturalny odswiezac... Zaoszczedzibylbys na choinkach...

Fakt, nie myślałem o tym w takich aspektach.

mam jeszcze takie pytanko do kolegów powożących plusami, otóż w przednich fotelach po zewntrznej na dole w tej plastikowej osłonie jest pewne pokrętełko .. mniemam, że jest ono od jakiejs regulacji fotela .. ale dokładniej do czego służy to to ?

przód-tył

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."