MotoNews.pl

[e36] tds niemozliwy rozruch

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
mam taki problem mialem kiedys problem zapalaniem mojego tds-a (31 w czasie mrozow, wkoncu doszelem do wniosku ze to moze wynik zuzycia silnika, musialem wyjechac wiec zostawilem go tak i nikt go nie odpalal jakies 2 miesiace,
teraz juz jestem i nadal jest tak samo, nie chce zapalic tak jakby chcial na poczatku a potem nic, moze to zapowietrzenie ukladu zasilania albo wtryskowego, albo jakis czujnik daje zle infomacje do komputera ???, pomorzcie jak bedziecie cos wiedzieli, cisnienie sprezania jest mniej wiecej ok (kolo 28-29 atm)
moze jest jakis sposob zeby zapalic go bez ingerencji komputera (tzn tak jakby na krotko), albo w jakis sposob sprawdzic czy wszystko jest ok??, zaznaczam ze na komoterze nie ma zadnych bledow

specjalistą od diesli jest hz10, napisz do niego prywatna wiadomość. z pewnością ci pomoże.
pozdrawiam

Przyczyn może być wiele ale jak napisałeś że jak kręcisz to jest tak jak gdyby chciał odpalić to może być przyczyną uszkodzenie pompki wstępnej albo nie podaje paliwa albo pprzepuszcza i paliwo z układu cofa się do zbiornika masz 2 wyjścia jeśli masz dobry akumulator to kręć długo pompa powinna zaciągnąć jeśli kiepski spróbuj pociągnąć samochód ja miałem podobny problem po dłuższym postoju nie chciał zapalic pompka przepuszczała i paliwo z układu wracało do zbiornika .

jak tam świece Zarowe ? czy kopci przy próbie odpalenia z wydechu ?
jeśli kopci to paliwo prawdopodobnie dochodzi , więc sprawdż świece żarowe. chyba wiesz jak ?
powodzenia