Ile kosztuje ubezpieczenie AC ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Posiadam BMW E36 rok 1995 poj 1.6 chcialem sie dowiedziec ile srednio moze kosztowac ubezpieczenie AC za taki samochod, nigdy wczesniej nie mialem AC wiec nie mam zadnych znizek chyba licza sie znizki OC jezeli tak to mam 40%.

znizki przy OC nie maja zadnego wplywu na znizke przy AC ja nigdy nie mialem wczesniej AC i mi zawolali za moj samochod okolo 2500 rocznie (PZU)!!! mam taki sam samochod jak Ty tylko ze 1994 rok.

jak nigdy nie miales AC to bedziesz placil 100% nawet jak masz 60% znizki na OC....

Tolo84 wielkie dzieki za info. Kurcze spodziewalem sie max 2000zl a tu prosze 2500zl

nie prawda!
sa firmy które za to ze ubezpieczasz u nich auto z OC daja zniżki na AC. tak miałem w poloni obecnej uniqua. za OC na rok przy jednorazowej składce dostałem 40% znizki na AC. nie wiem czy to zabieg marketingowy ale tak własnie miałem. było to w 2002 roku. poza tym warto iść do jakiegoś posrednika ubezpieczeniowego żeby wyliczył składki w kilku firmach i coś poradził. oni maja sposoby naprawdę.
pozdrawiam

a czy ja pisalem ze w innej firmie tak nie jest ???????????? przeceiz napisalem ze ja mam ubezpieczenie w PZU i tam wlasnie tak jest !!!

tolo napisałeś że w pzu zawołali od ciebie 2500, a na początku napisałeś zdecydowanie że zniżki w OC nie mają żadnego wpływu na zniżke przy AC.
dodatkowo na wysokość składki AC ma wpływ: wiek kierowcy, wyposażenie auta, posiadanie abs, poduszki, wiek auta, gdzie ma być używane auto i przeznaczenie auta. w różnych firmach mogą być różne kryteria i zasady dawania zniżek/zwyżek na AC. najlepiej tak jak pisałem iść do zaprzyjaźnionego pośrednika ubezpieczeniowego i pogadać.
pozdrawiam

Cześć

odnośnie ubezpieczycieli AC, (bo OC to ja wybieram tam gdzie najtaniej !!!) ja wybrałem PZU, mimo że jest dużo innych (na pewno tańszych), każdy wiadomo wyciaga łatwo i chętnie łapę po pieniądze, ale jak kłopoty to z płaceniem już CIĘŻKO !!! (może z przyzwyczajenia albo dlatego że w miarę możliwości jako tako wywiązują się z umowy to ja wybrałem pzu);

chociaż to trudno teraz powiedzieć bo są jaja z pzu takie jak np.:
http://info.onet.pl/995649,11,item.html

w pzu są dwie opcje (naprawa) : 1 droższa (dobra) - bo ty sam wybierasz gdzie chcesz naprawić wóz, bez względu na koszty naprawy i 2 tańsza - to ONI wyceniają i dają ci tyle pieniędzy ile oni wycenią i szukasz kto ci to zrobi za tyle ...
wiadomo że są zniżki : parę % za to że jesteś u nich ubezp. - OC, wiek samochodu. i kierowcy-ców - lepiej podać że żona też jeżdzi bo wiadomo , stan zabezpieczeń - musisz udać się do firmy aby spr. czy aby napewo masz conajmiej dwa działające systemy np. alarm+immob.+blokada - koszt 25 zł, za ABS oraz za kontynuację 5 % ?

do wyceny to biorą:
przebieg - mnie obniżyli bo w/g wyceny książkowej "EuroTax" moje 525 IA 2.5l touring z 1995 powinno mieć 150tkm a mam 187tkm, czyli w książce 26500 zł a oni mi że warte 24000 zł (full wersja ze skórą i takimi tam innymi rzeczami) - musisz się kłócić !!! w końcu staneło na 25000 zł,
oczywiście wyposażenie - wiadomo , trzeba podać wartość sprzętu AV ja nie wiedziałem czyli poszło w/g wyceny
pamiętaj żeby wszystko dokładnie obfotografowali, u mnie 12 zdjęć łącznie z kompl. kluczy i dokładnie zmieniarka 6 CD z tyłu.
czyli wyszło: opcja 1. 1670 zł, 2. 1060 zł.

pozdrawiam

ciekawe jak u innych złodzieji się to przedstawia ?

Ja mam pytanie odnosnie AC. Wiadomo ze sa rozne warianty ubezpieczenia. Mnie najbardziej interesuje wariant ktory ubezpiecza auto od kradziezy. I teraz moja lista pytan:

1. Czy to jest najbogatsza opcja ubezpieczenia czy mozna np. wykupic ubezpieczenie od kradziezy tylko?
2. Na jakiej podstawie wyliczana jest skladka AC od kradziezy?
3. Co trzeba wziac pod uwage decydujac sie na jakas z firm oferujacych autcasco
4. Jezeli ma ktos ubezpieczenie tylko od kradziezy to prosze napisac ile placi

PZDR

Ja mam e36 1.8 92 rok i w compensie bez zadnych znizek zaplacilem 1300 zł za auto casco. platne w dwoch ratach po 650 zlotych.gie_rappa kazde auto casco ubezpiecza od kradziezy,sa dwa warianty z wkladem wlasnym lub bez ale to tyczy sie raczej uszkodzen auta a nie kradziezy. Wysokosc skladnki zalezy od kwoty na ktora ubezpieczasz i placisz procent od wartosci auta, ja mam ubezpieczone na 10000zl i place rocznie 1300 zlotych, mozna oczywiscie ubezpieczyc na wieksza kwote i wtedy masz wieksza skladke ac.

[ wiadomość edytowana przez: ZABA dnia 2005-08-09 22:15:48 ]

[ wiadomość edytowana przez: ZABA dnia 2005-08-09 22:16:33 ]

Ja wyczytalem na internecie ze mozna wybierac rozne pakiety autocasco ktore to pakiety sa ubozsze lub bogatrze w rozne rodzaje skladniowych ubezpieczen ktore wchodza w autocasco. Czy to prawda??