| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
phil Będzin | 2005-02-11 16:42:10 Witam !!! Posiadam samochód marki Renault Megane z 1998r. z silnikiem 1.6 i aktualnym przebiegiem 110 tys km. W zeszłym roku założyłem instalację gazową firmy LANDI. Przez około 4 miesiące autko chodziło jak zegarek, ale po tym czasie mam z nim same kłopoty.![]() 1. Gdy wrzucam luz, to silnik skacze między położeniem zero a 1500 obr/min po czym przeważnie gaśnie.
Powyższe objawy są najczęstsze gdy silnik jest jeszcze zimny, ale nawet jak się nagrzeje to nierzadko występują wyżej opisane symptomy. 2. Poza tym od pewnego czasu gdy auto jeździ na gazie spaliny zaczęły śmierdzieć (jakby zgniłe jaja) - nadmienię że wcześniej tego nie było.
Wobec tego proszę o poradę do tych dwóch punktów lub przynajmniej o naprowadzenie mnie na ewentualne usterki. < dami6@interia.pl |
wiciu C+ 1,6GSI+lpg Gliwice | 2005-02-11 20:25:13 zgniłymi jajami śmierdzi jak się uszkodzi ( np z powodu przeładowania) akumulator |
wiciu C+ 1,6GSI+lpg Gliwice | 2005-02-12 16:13:23 Croma1: zapraszam do mnie, skoro mi nie wierzysz, możesz go dostać ode mnie w prezencie, postawisz go sobie w domu i zaraz będziesz wiedział kto ma rację |
zuza2 opel omega gryfino | 2005-02-13 20:56:35 witam
proponuje sprawdzić czy mieszanka nie jest zbyt bogata i tym samym sondę lamda |