Dobór miksera????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam vw vento amerykańskią wersje w automacie, auto pali 20 litrów podobno jest zbyt duży mikser czy to możliwe??? Mikser ma średnice 37mm a podobno do 140 konnego silnika wystarczy 34mm a mój ma tylko 115 koni więc prosze o pomoc jesli ktos wie coś na ten temat. Pozdrawiam Tomek

witam.
faktycznie za duża średnica. powinno być 32 mm.
przy tak dużej średnicy jest złe wymieszanie gazu z powietrzem.

czy jeśli zmienie mikser na ten mniejszy to auto zacznie mniej palić

witam.
napewno będzie mniej palić bo lepiej będzie wymieszany gaz z powietrzem.

okazuje sie jednak że mikser ma otwór ok 32 mm nie wiem w jaki sposob gazownik u ktorego byłem wymierzył 37mm.Może nie założył okularów albo ja nie wiem jak zmierzyć, ale najwęższy otwór w mikserze ma ok 32 mm.

mneijszy mikser wiekszy mul....

czym wieksza srednica tym lepiej auto jezdzi ale trudniej wystroic...:/

Cytat:
2005-02-04 14:28:07, ade pisze:
mneijszy mikser wiekszy mul.... czym wieksza srednica tym lepiej auto jezdzi ale trudniej wystroic...:/

witam.
kompletna bzdura. właściwy mixer to taki który dobrze wymiesza gaz z powietrzem i ma jak najlepiej wyprofilowaną zwężkę VENTURIEGO
gaz źle miesza się z powietrzem a im lepiej jest wymieszany tym auto ma większą moc i mniej pali gazu. wtedy nie ma także problemów ze strzałami w kolektor.

jeśli można dołaczyć się do dyskusji ja tez o średnice miksera tylko do Vectry A 1,6i Multec silnik C16NZ bo zmieniłem auto i będe zakładał instalke a nichciałbym kłopotów jak z poprzednią podobno są w rozmiarach: 30; 32; 34; 36; 38 ???

sorrki ale miałem problem z logowaniem to moj post:

jeśli można dołaczyć się do dyskusji ja tez o średnice miksera tylko do Vectry A 1,6i Multec silnik C16NZ bo zmieniłem auto i będe zakładał instalke a nichciałbym kłopotów jak z poprzednią podobno są w rozmiarach: 30; 32; 34; 36; 38 ???

Cytat:
2005-02-11 18:49:40, susel_daniel pisze:
sorrki ale miałem problem z logowaniem to moj post: jeśli można dołaczyć się do dyskusji ja tez o średnice miksera tylko do Vectry A 1,6i Multec silnik C16NZ bo zmieniłem auto i będe zakładał instalke a nichciałbym kłopotów jak z poprzednią podobno są w rozmiarach: 30; 32; 34; 36; 38 ???

witam.
do tego 1 punktowca można maximum do 35 mm dać zwężkę .
tak jak do poldolota 1 punktowego multek bo to sa te same wtryskiwacze.

czyli jak dobrze rozumiem min fi to 35mm? znaczy kupić np. fi 36 mm?