MotoNews.pl
8 Czy w 1.6 EFI 105km reguluje sie zawory?? (82593/45) - PT

Czy w 1.6 EFI 105km reguluje sie zawory??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
gdy jest zimny to po odpaleniu slychac jakies klekotanie pod miska od wlewu oleju(nie wiem jak to sie fahowo nazywa)gdy sie nagrzeje to troszke cichnie ale nadal klekocze.....jak myslicie,to beda zawory ?? jesli tak to da sie je ustawic??obilo mi sie o uszy ze niby same sie reguluja ogulnie to jakos glośny jest moj silnik, takie juz sa te modele silnikow czy moj dostal juz troche po du..e od jakiegos niemca? przebieg to 179 lub 279 bo to nie wiadomo z gory dziekuje za odpowiedzi

sprawa jest prosta, masz do wymiany popychacze hydrauliczne /zaworów tu się nie reguluje/

Silnik 1,6 ma hydrauliczną regulację zaworów , zmień olej może pomóc na jakis lepszy. wymiana samoregulatorów jest prosta koszty 8 razy 40 zł =320 zł z reguły wymienia się też wałek rozrządu ale nie znam ceny.ja np zmieniłem na Mobila Super silnik pracuje cicho.

Bardzo cie przepraszam DAVOR2 ale na przyszłość naucz sie posługiwać wyszukiwarką, juz pare lub nawet parenascie razy tem temat był poruszany

no to mam dola ile to bedzie kosztowalo??i czy moge tak narazie jezdzic? kurde tyle tych wydatkow teraz rata za oc pińcet a tu wyskakuja coraz to nowsze rzeczy...........

olej mam schell 15 w40 i to raczej nic nie daje...... co do tej wyszukiwarki to sorki czasem naprawde zapominam i mysle ze tylko ja mam takie problemy

Oki i po sprawie ale na przyszłość gorąco ją polecam

oboje (dahoo i irek) zachowujecie sie jak dzieci!! dahoo, dlaczego reagujesz tak ostro? przeciez irek ma racje a ty irek.. mogles dahoo juz na priva odpisac a nie na forum
wiec reka na zgode ma byc a wodke i zakaske zostawcie na walne

Niektore posty zostaly skasowane, poniewaz jedna z osob troszke przegiela.

poniewaz lada dzien bede przechodzil przez wyciszenie silnika po raz kolejny napisze pare slow
na pocatek nie wymieniaj samych popychaczy - to tak jak wyrzucanie kasy - cisza na krotko
jak chcesz to zrobic porzadnie to wymien wraz z walkiem - niestety jest to kosztowna sprawa same popychacze tak jak koledzy napisali a waleczek udalo mi sie znalezc za okolo 350pln
do kompletu potrzebujesz jeszcze uszczelnienie walka i uszczelka pod pokrywe zaworow
jezeli to poczatek stukania to mozna zmienic olej na jakis lepszy, mozna tez uzyc specjalnego srodka liqui molly do hudraulicznych popychaczy ale sa to polsrodki i to na krotko

aha walek mozesz wymienic bez zdejmowania glowicy co znaczaco obnizy koszty tej naprawy

i jeszcze jedno - na mocno stukajacych popychaczach przejechalem okolo 11tys km wiec mysle ze masz czas na odlozenie kaski na ta naprawe

[ wiadomość edytowana przez: puniu dnia 2005-02-13 19:52:34 ]

OK
Stawiam pół litra

A ja chetnie sie przyłącze

Prawde mówiąc to nawet nie zdążyłem przeczytać twojej Riposty bo wykasowali nasze "gorące" posty, więc nie wiem co mi tam napisałeś i nie chce wiedzieć. Liked ma rację, że zareagowałem niewłaściwie

Posypuję głowę popiołem, i niech wszystko wróci do normy.

Pozdrawiam