MotoNews.pl
7 Kupiłem sobie (83067/0) - PT

Kupiłem sobie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
To:

Podwójne gaźniczki Dellorto DRLA o średnicy przepustnicy 40 mm. Wylądują w moim drugim 131 2d z silnikiem 1.8 DOHC.

Dodam, że za "parkę" dałem mniej niż bym zapłacił za jeden na "wolnym rynku"

ja ostanio kupilem 2 dellorto tyle ze DHLA 40 w podobnej cenie

tylko musisz do nich seru dorobic lacznik przepustnic bo to gazniki od alfy boxera i nie sa zsynhronizowane

Cytat:
2005-02-14 23:10:40, -SerU- pisze:
To: Podwójne gaźniczki Dellorto DRLA o średnicy przepustnicy 40 mm. Wylądują w moim drugim 131 2d z silnikiem 1.8 DOHC. Dodam, że za "parkę" dałem mniej niż bym zapłacił za jeden na "wolnym rynku"

jest pod warszawa taki kolo ktory ma 2 szt idf-ow za 400 pln , dobra cena?? aha 40mm-trowe

Cytat:
tylko musisz do nich seru dorobic lacznik przepustnic bo to gazniki od alfy boxera i nie sa zsynhronizowane

Wiem Bart Ale to najmniejsze piwo. Prawdopodobnie będę też musiał dorobić do nich kolektory bo od boxera nie pasują

Inna sprawa to regulacja tych gaźników ale do tego to jeszcze ho ho ho....Najpierw trzeba nadwozie samochodu przygotować do takiego serducha

Cytat:
jest pod warszawa taki kolo ktory ma 2 szt idf-ow za 400 pln , dobra cena?? aha 40mm-trowe

Hmm...Ja za te gaźniki zapłaciłem 100 zeta. No ale to była promocja jakich mało

Z tego co pamiętam DRLA to pionowe gazniki czy tak (jeśli faktycznie z boxera to nie ma takie możliwości aby było inaczej)????
No i pierwszy raz spotykam się z tym żeby DRLA były 40mm, w boxerach występowały chyba tylko 32mm w (1.3) oraz 36mm w (1.5 oraz 1.7).Jeśli się mylę to powiedzcie proszę jeśli wiecie dokładnie z jakiego modelu oraz z jakiej pojemności pochodzą DRLA 40mm

Alfa romeo 33 1.4 Boxer. Oznaczenie na gaźnikach DRLA 40 T2 i rzeczywiście są pionowe. Mierzyłem suwmiarką przepustnicę i jak w mordę strzelił ma 40 mm Poza tym były jeszcze DRLA 36, 45 i 48.