Instalacja radiowa - wtyczki poszukiwane

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich.

Od listopada jestem szczęsliwym posiadaczem essiego 1.6 16V

Czy ktoś z klubowiczów orientuje się, gdzie można zdobyć orginalne wtyczki fordowskie do radia ?

Poprzedni właściciel dosyć brutalnie obszedł się z wtyczką zasilającą podczas przerabiania instalacji na ISO.

Jedyne co do tej pory znalazłem, to na allegro przejściówki ISO -> ford. Ale troche bez sensu kupowanie całej przejściówki dla jednej wtyczki. W ASO pewnie stwierdzą, że musza mi wymienić całą isntalację radiową łącznie z zamkiem centralnym i ogrzewaniem tylnej szyby.

kurcze a ja wlasnie na odwrot.... mam wtyczke fordoska a potrzebuje miec ISO... rano podjade kupic jakas przejsciowke...

U mnie problem ma dłuższą historię.
Jak kupiłem essiego to radyjko było, tyle że niefordowskie. Instalacja pod to radyjko była zrobiona dziwnie, tzn pod głośniki była przejściówka ford -> iso, a wtyczka zasilająca została pocięta, kabelki poucinane i na krótko połączone z kostką iso wycietą z jakiejś innej instalacji.

Ta sytuacja miala miejsce do momentu, aż ktoś sobie nie wziął radia :/ (ostał mi się jeno panel...). Ktoś zabierający radyjko był na tyle inteligentny, że przejściówke pod głośniki wymontował.

Chce sobie teraz założyć radyjko fordowskie (ford 5000 RDS EON) ale bez wymienienia tej niefortunnej wtyczki zasilającej mogę sobie tylko pomarzyć.

Proponuję poszukać tutaj!
TME
Mają tu chyba wszystko o czym człowiek pomyśli
I taniej niż w sklepach!

szczypior - w takim słynnym markecie czerwonego koloru ze sprzętem (aby nie reklamić) mozesz dostac wszystkie przejściówki w jedną i w drugą stronę - w Łodzi na pewno jest

Dzięki za odpowiedzi.

korekpl - widzisz... ja nie potrzebuję przejściówki tylko samą wtyczkę, kupno całej przejściówki było planowane jako ostateczność . Na szczęście w TME znalazłem to co potrzebuje (thx stary14).

Szczypior-> na limanowskiego masz sklep elektryczny, maja wtyczki do Fordow i wogole, samochodow i roznych producentow car audio, sony , philips itp. . . . znajdziesz tam swoja

Cytat:
2005-02-13 23:06:34, sunnychris pisze:
kurcze a ja wlasnie na odwrot.... mam wtyczke fordoska a potrzebuje miec ISO... rano podjade kupic jakas przejsciowke...

Jedz na Warszawska do tych ludkow z Car Audio w garazu - maja ja za 30 zl

Koniec końców kupiłem na Limanowskiego przy Zgierskiej. Cena odrobine wyższa niż w TME, ale podsumowując koszty dojazdu to i tak wyszło najtaniej.

Raz jeszcze dzięki wszystkim za pomoc.

pzdr