Dziwne skody????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ma ktos moze jakies informacje na temat tych samochodow marki skoda

Link 1

Link2

z gory dziekuje

Link

a ta mnie poprostu rozwalila ...tez chce taka....one sa prawie tak samo ladne jak fiaty

Nie jestem pewien tego co pszę, ale wiem, że były jakieś skodziny produkowane na licencji MG , to były tanie wersje MG-ka Nawet widać, po ostatnim modelu, kierownicę po prawej. Ten model na pewno szedł na anglię. W Walii było najwięcej tego typu pojazdow, bo na nie moda wtedy stała. Jeśli gdzieś źle napisałem, to poprawcie mnie. Ale chyba mam rację. (nie jestem w 100% pewien)

To srebne to replika Porsche 550 Spyder wyprodukowano takich 30 sztuk. Jest czesto kopiowane, mozna sobie zamówic takąreplike na podzespołach skody seri 100.....

to czerwopne to poprostu boskie ma ktos siakies lepsze info na jej temat ?

Ta czerwona przypomina Corvette.

Ta ostatnia jest to replika firmy Banham.
To replika porsche 550 z 1954 roku zbudowana na płycie podłogowej i podzespołach tylnosilnikowej skody.
Firma Banham robi też repliki XJ SS, na bazie jaga XJS, Autina Haley'a sprint na bazie Austina Mini i jeszcze pare modeli
Pare Autek od Banhama
Pozdrawiam

ale w takim razie te samochody to skody??? czy nie...i czy produkcja byla uruchomiona

To ostatnie, które dałeś w 2 poście to jest samochód zbudowany przez firme Paula Banhama z wykorzystaniem części używanej skody 130...
Więc nie jest to skoda....
2 wcześniejsze nie wiem....poszperam i może coś znajdę...
PZDR