Szarpie jak zimny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam problem bo autko jak jest zimne to szarpie i robi "kangory" na Pb95 ale jak sie nagrzeje to jest ok
dodam ze mam LPG i jest wszystko ok na gazie nawet jak przelacze na LPG jak jest zimny
co to moze byc????
pozdro

up

przepływomierz, wyszukiwarka, świece, wyszukiwarka, kable wn, wyszukiwarka, silniczek krokowy, wyszukiwarka, filtry, wyszukiwarka... sorry, ze tak, ale szukając w archiwum znajdziesz mnóstwo tematów z tym problemem... słowo kangur...

zgadzam się z kol biedrona jednak na forum jest obecnie taki bałagan , ze nieraz warto odpowiedzieć - aj kangura usunoąłem w prosty sposób . mianowicie trzeba posprawdzac pare rzeczy : ...
i tak zacząłem od : ( mowa o aucie na postoju)
zawór odpowietrzenia skrzyni korbowej - fajka gumowa pod termostatem - ściągnąć fajkę z zaworka i zatkać jej wlot czymkolwiek - np zatyczką od pisaka - jeśli kangura - brak na to do wymiany - jeśli silnik po chwili braku kangura )w czasie gdy normalnie obroty bujają i szarpie silnikiem ) silnik zgasnie - i tak dzieje sie za każdym razem gdy puścisz gaz (nie zależnie czy lpg czy bena) to do wymiany również krokowy
sprawdź jeszcze przepływomierz ...
u mnie wymiana 2 elementów ( zaworek) , krokowiec
poskutkowały usunięciem kangura ( dodatkowo przestał brać olej)

a jeśli na benzynie chodzi OK, a na gazie przy pewnych zakreasch obrotów szarpie (a po wciśnięcię pedału gazu do dechy czuć dziurę) to mam dalej walczyć z gazownikiem o dobrą regulacje czy czegoś innego szukać?