320i coupe-->świerzy nabytek-->pare pytań

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie wszystkich klubowiczów.Jakiś czas temu gościłem na forum jako szukający BMW.Zakupiłem 320i coupe z 1993r.196tys km-udokumentowany.(Moim zdaniem to Vanos,czy to prawda?Rozrząd łańcuch?)Prośba do wszystkich klubowiczow posiadających ten model(i nie tylko) o opinie,rady,przestrogi i wskazówki.Generalnie wóz nie wymaga remontów,ale jest pare drobnostek które chciałbym usunąć,a mianowicie:
1.Szyberdach nie domyka sie do końca i do końca sie nie otwiera(to dla mnie nie taka błachostka bo jest gwizd i nie chcę dopuścić by zaciekła woda)
2.Wyświetlacz w komputerze działa elegancko,ale z czasem jazdy (chyba gdy wóz sie nagrzewa)zaczynają zanikać kolumny
3.Czy moge wsadzić fele 225/40/R18?Teraz stoi na fabrycznych 205/60/R15.
Narazie to by było na tyle,z góry dzięki za wszystkie wypowiedzi-pozdrawiam

ad2. z tym juz nic raczej nie zrobisz, ja mam to samo i moze pomoc tylko wymiana wyswietlacza ktorego nie da sie kupic albo calego komputera

ad3. pewnie wlozysz ale jazda bedzie gorsza, mysle ze 17 cali to max do e36 na polskie drogi ;]

Opony o rozmiarze 225/50R16 to największy rozmiar jaki jest sens wkładać do tego samochodu. Rozejrzyj się za felgami 16" 7J. Felgi 15" zostaw sobie na zimę.

Cytat:
2.Wyświetlacz w komputerze działa elegancko,ale z czasem jazdy (chyba gdy wóz sie nagrzewa)zaczynają zanikać kolumny

u mnie było podobnie ale od czasu jak naładowałem akumulator wszystko wróciło do normy