MotoNews.pl

Dużo pali !

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mój pali w mieście 15,5/100km w (latem 13,5/100 km) trasa(nie autostrada) 8,0/100km (latem 7,5/100km) autostrada przy predkosci 100-120 9/100km (latem 8,5/100km)
co o tym myślicie ?
a..miasto miastu nie równe......korki mniejsze wieksze , tu będzie trudno porównać....NO TO CZEKAM NA FAKTY !!!

[ wiadomość edytowana przez: Soyer dnia 2002-10-17 14:06:04 ]

NO NO mój poldek nigdy nie spalił więcej niz 13 lpg
nawet przy -20
a te 13 spalił ostatnio jak jechałem na wczasy autostrada i non stop 160 kmh
a instalacje mam bedini z komputerkiem

mój Polonez 1.6 GLi w mieście zawsze sie miesci w 10-10,5 litra a na trasie to potrafi nawet zejść do 6,8 (przy ostrożnej jeździe) normalnie przyjmuję średnią 8,0.

Akurat jestem po "weekendowej przejażdce" zaliczyłem drogę Gdańsk-Leszno (850km w 2-ie strony) i niestety spalanie wyszło mi średnio ok. 10 l/100km LPG, latem w trasie schodziłem poniżej 8-miu, miasto narazie oscyluje w granicach 11,5 l

Moj minimum 8-9 max 12,5 - 13,5, nie narzekam

Mój PB polił ok. 11l w mieście, na trasie ok 8l/100km. Za to teraz LPG pali 15l w mieście i 10 na trasie.
Ostatnio bawiłem się regulacja w/g naszej strony i zobaczymy ile przejedzie na zbiorniku, ale narazie jest niezle.

BADY

U mnie podobnie jak u ciebie Soyer.W miście od 13 do 15 litrów.W trasie 10 przy 120 km/h.Wszystko jest jeszcze zależne od sposobu jazdy.Ciężko jeździć spokojnie

dzierżan graba )))) przynajmniej ty nie zaniżasz statystyki !!! mam autko po remoncie a dochodze do wniosku ,że wszyscy tu mają super oszczędne bryki !!!! wszystkie pala mniej niż katalogowo !!! to ciekawe .......a jeszcze tak jak ja wiekszość jeździ na gazie a przecież to powoduje wzrost zuzycia paliwa o jakieś 10-20% ..ech..ja mam chyba jakiś dziwny egzemplarz...ale powiem jeszcze jedno - miałem wiele polonezów i żaden nie palił mi 10 w mieście i 7 na trasie !!!

Mój pali zwykle około 12-12,5l na mieście i 6,8 -7,5 na trasie. Z tym że na trasie staram się jeździć w miare spokojnie (max V=110 km/h). Zwykle jednak jade sobie 90 km/h i tylko wyjątki robie jak tira widze.

moj pali srednio 10 lpg trasa 13 lpg miasto a zima pierwsze 100km liczac wraz z rozruchem wyszlo 20l

Nie łam się u mnie przez ostatni tydzień też wyszło jakieś 20 literków w mieście.Ale to pewnie dlatego że jeździłem do pracy na czas

hehehe 20 !!! no to ładnie - pewnie noga w podłodze i cały czas 150 km/h)))))))

Jezeli macie poblokowane termostaty na zimne , bedzie zimą palil duzo wiecej. Przyklad: tankuje , wyliczam a tu po miescie prawie 17l LPG/100 otwozylem lekko termostat aby dostawal i cieple znad kolektora , nastepne tankowanie 14.9 l LPG/100 (tylko miasto i sporo korków). Zauwazylem tez ze lepiej sie teraz zbiera z niskich obrotów.

Tak wiec u mnie :
Miasto 15LPG/100
Trasa 9-10 LPG/100 (90-120 km/h) << pomiar z zeszlej zimy

PS. Moj w miescie jeszcze nigdy nie zszedl ponizej 14LPG/100

Mój kant w trasie potrafi zejść nieco poniżej 10l/100km, natomiast w mieście to tak z 11 do 12l/100. Ostatnio pobawiłem się w wyliczenie średniego zużycia gazu za każdy rok i wyszło mi:
1999 - 11,35 l/ 100km
2000 - 10,82l/ 100km
2001 - 11,52l/ 100km
To wszystko dotyczy jazdy na LPG. Na początku jak jeździłem na benzynce to w mieście chlał z 15 l, ale nie był w ogóle wyregulowany więc sądze że teraz brałby troszkę mniej. W ogóle to samochód zagadka - mniej mu potrzeba gazu niż benzyny...

Poprzednio palił około 10-11 po mieście ale był tak mulasty,że nie dało się jeżdzić Po regulacji 13-13.5 no i kopyto jest lepsze.W trasie obciążony 5 osobami i bagażem przy prędkości~100 pali 10 literków gazu

To trochę bez sensu co pisze 3Lite.Przecież jak się silnik nagrzeje to i tak termostat się otwiera całkowicie na zimne powietrze.Pozatym jak robiłem testy z ciepłym powietrzem to raczej samochód był bardziej mułowaty niż zazwyczaj.U mnie ciepłe powietrze jest odcięte na stałe.Tylko mam zimne i poprawiła się dynamika wozu a zużycie paliwa raczej nie wzrosło.

Czy ja jestem jedynym hardcorowcem który jeździ na benzynie ??? Ile pali trudno powiedziec bo zawsze mi sie swieci rezerwa...
Jeszcze nikt nie widział mojej fury z niepaląca sie kontrolką od wachy....
Na rezerwie ujezdzam kolo 60km...czyli podejrzewam ze miasto ok. 11-12 literków

Sporo.Jak miałem Fiata palił mi 10 litrów w mieście i 8 w trasie.
A nie jeździłem zbyt spokojnie .

moj pali okolo 11lpg/100km mam 1.5 wmocniona wersja seryjnie.wiec niezly wynik.na trasie 8.3lpg/100km

tez swojemu daje wkosc ale czasem trzeba jechac oszczednie
nie chce sie zatrzymac w korku albo na ulicy z braku wachy...
choc raz mi sie zdazyło ale na szczescie pod sama stacja benzynową...
Musze wyregulowac gaznik....