Wycieraczka pasażera

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
hej....
mam strasznie denerwujący mały problemik z wycieraczką po stronie pasażera... - oczywiście bardzo słabo zbiera. wymieniłem pióro - nic, założyłem inne pióro - nic, podmieniłem to ze stony kierowcy - nic. Jak nie zbierało tak nie zbiera. co dalej proponujecie...?? moze ktoś miał taki cyrk... czyżby wymiana całej wycieraczki...choc sprężyna wygląda na dobrą??
pozdrawiam Tuziu

Wymiana całego mechanizmu (ok 80 PLN) i ok. 1 h roboty
Można też naprawiać (wstawiać jakieś tulejki od rozrusznika maluch bodajże, ale to chyba gra nie warta świeczki. Mi się nie chciało.

jest inny sposob ale jeszcze nie wyprobowalem..piora bez ramek takie jak np w golfie..to kosztuje pare zloty ale kolega ktory to zalozyl mowi ze rewelacja warta kazdej kasy..minusem jest to ze podobno kradna

Być może wystarczy wymiana ramienia wycieraczki.

Ja mam zregenerowany mechanizm wycieraczek i niestety prawa wycieraczka nadal źle zbiera (nawet na nowych piórach).

Ramie i jego sprężyna jest już wyeksloatowana i wymaga wymiany (jak w większości kilkuletnich Esperaków).

Jeśli mimo sprawnego mechanizmu wycieraczki skaczą po szybie - spróbuj zmienić "kąt natarcia" pióra wycieraczki w stosunku do szyby - to tak jak z brzytwą - jeśli trzymasz ją pod złym kątem do skóry to albo się zatniesz, albo się nie ogolisz.
Ponadto spróbuj "usztywnić" pióro wcieraczki - ściśnij kombinerkami przeguby piór wycieraczek tak aby nie miały one poprzecznego luzu uważając przy tym, aby zachować ruchomość tych połączeń