Jakie oponki?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

BFGoodrich G - FORCE PROFILER

Fulda CARAT EXTREMO

ktore lepsze?

jakie oznaczenie ma opona z rantem do ochrony aluskow?

Cytat:
2005-02-12 23:24:45, disel pisze:
BFGoodrich G - FORCE PROFILER Fulda CARAT EXTREMO ktore lepsze?

O BFG nic nie wiem.
Fulda jak już trafisz na w pełni sprawny egzemplarz - jest niczego sobie.
Ale produkcja kapcia w rozmiarze 225/55R16 tę firmę chyba przerasta (mimo że to jakby Goodyear). Polecam mój post o reklamowaniu opon z biciem bocznym, tak sprzed pół roku.
Wiem że nie jest to jednostkowy przypadek, podobne przeboje miał wcześniej mój mechanik.
Ja tej opony już bym nie kupił.

pozdr, Robert

Ja mam Fuldy Extremo 225/55 R16 i jestem bardzo zadowolony.
Może mam farta? Kto wie.
To moje pierwsze Fuldy.

BF dobre do terenówek.
Braciszek założył do Peugeota i nic specjalnego. Mało stabilne i b.śliskie na mokrym. Jedyny plus to ten rancik na ochronę felgi.

wlasnie jak poznac na oznaczeniu opony czy jest rant?

ja teraz mialem te fuldy w rozmiarze 15, byly calkiem ok ale szybko sie zdarły , no i niewiem czy wszystkie fuldy sie tak szybko scieraja.

jak gumy jarasz to się ścieraja

Cytat:
2005-02-13 20:27:58, Mlody_Omega pisze:
jak gumy jarasz to się ścieraja

Z tego co sie orientuję, to takie oponki nie mają specjalnych oznaczeń. Po prostu widać czy jest. Zdaje się, że któryś z goodyear'ów go ma.

Cytat:
2005-02-13 20:38:55, kuba pisze:
Z tego co sie orientuję, to takie oponki nie mają specjalnych oznaczeń. Po prostu widać czy jest. Zdaje się, że któryś z goodyear'ów go ma.

tak ale ogladajac oponke w sklepie internetowym niewiem czy jest rant czy nie

F 1-nki Goodyear'a maja rant

Cytat:
2005-02-13 21:28:51, Mlody_Omega pisze:
F 1-nki Goodyear'a maja rant

widzialem , zreszta niedlugo sam zobaczysz

moje tez maja , ale raczej nie wystarcza do konca sezonu letniego

co do ścierania to słyszałem ze zachodnie opony sie szybciej ścierają dlatego iż jest on miękka i bardziej bezpieczna przy hamowaniu a polacy walą twarde i dlatego są twardsze a zatym mają gorszą przyczepność. Tak mnie kolo na wulkanizacji oświecił, więc nie weim czy jest sens się tak cieszyć jak nei którzy, że 2 lata śmigają na polskich oponach i jest jak nowa
Ja ma Michelin Alpine i też nie narzekam aczkolwiek dzisiaj mnie zawiodłą i prawie sie rozjebałem na czołówkę bo podczas wyprzedania ja skręciłem a on nie chciała wrócić na prawą strone chyba metry mnie tyklo dzieliły, ale sie udało, tak to jest jak sie człowiek zapomni w omci. ale chyba nie ma idealnych opon na lód

Scieranie opon jest zależne od warunków na drodze jeśli drogi są czarne to szybciej się ścierają fakt jest taki że zimowe są zdecydowanie bardziej miękie i takie mają być a z kolei letnie odwrotnie Wszystkie firmy się czymś prześcigają i jest napewno jedna bardziej lub mniej twarda . Ja proponuję jazdę powoli i z rozsądkiem . Mam pytnie kogo pociągnąć do odpowiedzialności za nie utrzymanie dróg w dobrym stanie o tym nikt nie mowi nigdzie , nas straszą że ubezpieczenie i inne obowiązki musimy spełniać a oni to co ...... św. krowy ??!!. Jeszcze jedno firmy ubezpieczające zaczeły sprawdzać nawet fakt w razie wypadku czy posiadacz auta ma odpowiednie opony do danego modelu 1: sezonowe np.zimowe 2:jaki atest szybkości .

Hmm, co prawda watek o oponkach jest a nie o drogach ale... moze ktos go przeniesie w odpowiednie miejsce...

Wydaje się że faktycznie nie ma gdzie składać "reklamacji" na stan naszych dróg. Kase rząd stara się na wszelkie sposoby od nas wyciągać ale budowanie i remontowanie asfaltówek jakoś nie wychodzi. Chociaż... ostatnio często widze ekipy zalepiające dziury w drogach na wiosne, latem, jesienią... Tylko co z tego jeśli za rok sytuacja sie powtarza w tym samym miejscu ?

Swoją bestyjkę zakupiłem 200 km od miejsca zamieszkania, drogę tą (Gdańsk-Bydgoszcz-Mogilno i spowrotem) pokonałem 2 razy w ciągu tygodnia... i jestem załamany tym co widziałem, po czym jechałem...

Ostatnio bardzo popularny jest Strassburg Chyba tylko tam można coś osiągnąć w tej sprawie. Ale z tego co gdzieś czytałem zdaje się że UE też ma co do naszego kraju jakies wymagania drogowe... nawet kase na to dostajemy... tylko gdzie ona trafia?

Ech... jak nie wiadomo o co chodzi to napewno chodzi o kase... znikajaca kase...

kasa jest przetapiana nie koniecznie w asfald raczej idzie na przelewy podobno komuna kase trwoniła przez ponad 40 lat a ta inteligencja nawet dziór nie potrafi załatać jak należy śmiać mi się chce jak słyszałem i widziałem otwarcie jakiegoś tam kawałka drogi i te tańczące dzwigi ,myślałem że pochowali swoję wielkie plane z budową dróg

Disel nie kupuj CARAT EXTREMO, nazwa jakaś pedalska , FORCE PROFILER brzmi odpowiednio dla Bestii :