| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
disel Gliwice | 2005-02-12 23:24:45
BFGoodrich G - FORCE PROFILER
Fulda CARAT EXTREMO ktore lepsze? jakie oznaczenie ma opona z rantem do ochrony aluskow? |
Nixon DEADSOUL Caravan MV6 Warszawa | 2005-02-13 10:35:51
O BFG nic nie wiem. Fulda jak już trafisz na w pełni sprawny egzemplarz - jest niczego sobie. Ale produkcja kapcia w rozmiarze 225/55R16 tę firmę chyba przerasta (mimo że to jakby Goodyear). Polecam mój post o reklamowaniu opon z biciem bocznym, tak sprzed pół roku. Wiem że nie jest to jednostkowy przypadek, podobne przeboje miał wcześniej mój mechanik. Ja tej opony już bym nie kupił. pozdr, Robert |
cruonline Opel Omega B MV6 (sk ... Katowice | 2005-02-13 12:18:33 Ja mam Fuldy Extremo 225/55 R16 i jestem bardzo zadowolony.
Może mam farta? Kto wie. To moje pierwsze Fuldy. |
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2005-02-13 20:02:52 BF dobre do terenówek.
Braciszek założył do Peugeota i nic specjalnego. Mało stabilne i b.śliskie na mokrym. Jedyny plus to ten rancik na ochronę felgi. |
Mlody_Omega HONOROWY WETERAN Lanser Pabianice | 2005-02-13 20:27:58 jak gumy jarasz to się ścieraja |
disel Gliwice | 2005-02-13 20:35:06
|
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2005-02-13 20:38:55 Z tego co sie orientuję, to takie oponki nie mają specjalnych oznaczeń. Po prostu widać czy jest. Zdaje się, że któryś z goodyear'ów go ma. |
Mlody_Omega HONOROWY WETERAN Lanser Pabianice | 2005-02-13 21:28:51 F 1-nki Goodyear'a maja rant ![]() |
disel Gliwice | 2005-02-13 21:36:51
widzialem , zreszta niedlugo sam zobaczysz
moje tez maja , ale raczej nie wystarcza do konca sezonu letniego |
Otis Siedlce | 2005-02-16 07:43:39 co do ścierania to słyszałem ze zachodnie opony sie szybciej ścierają dlatego iż jest on miękka i bardziej bezpieczna przy hamowaniu a polacy walą twarde i dlatego są twardsze a zatym mają gorszą przyczepność. Tak mnie kolo na wulkanizacji oświecił, więc nie weim czy jest sens się tak cieszyć jak nei którzy, że 2 lata śmigają na polskich oponach i jest jak nowa
Ja ma Michelin Alpine i też nie narzekam aczkolwiek dzisiaj mnie zawiodłą i prawie sie rozjebałem na czołówkę bo podczas wyprzedania ja skręciłem a on nie chciała wrócić na prawą strone chyba metry mnie tyklo dzieliły, ale sie udało, tak to jest jak sie człowiek zapomni w omci. ale chyba nie ma idealnych opon na lód ![]() |
panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2005-02-16 09:17:26 Scieranie opon jest zależne od warunków na drodze jeśli drogi są czarne to szybciej się ścierają fakt jest taki że zimowe są zdecydowanie bardziej miękie i takie mają być a z kolei letnie odwrotnie Wszystkie firmy się czymś prześcigają i jest napewno jedna bardziej lub mniej twarda . Ja proponuję jazdę powoli i z rozsądkiem . Mam pytnie kogo pociągnąć do odpowiedzialności za nie utrzymanie dróg w dobrym stanie o tym nikt nie mowi nigdzie , nas straszą że ubezpieczenie i inne obowiązki musimy spełniać a oni to co ...... św. krowy ??!!. Jeszcze jedno firmy ubezpieczające zaczeły sprawdzać nawet fakt w razie wypadku czy posiadacz auta ma odpowiednie opony do danego modelu 1: sezonowe np.zimowe 2:jaki atest szybkości . |
jorgi LOB NET MEMBER Omega B X20XEV + Fia ... Gdańsk | 2005-02-16 09:44:38 Hmm, co prawda watek o oponkach jest a nie o drogach ale... moze ktos go przeniesie w odpowiednie miejsce...
Wydaje się że faktycznie nie ma gdzie składać "reklamacji" na stan naszych dróg. Kase rząd stara się na wszelkie sposoby od nas wyciągać ale budowanie i remontowanie asfaltówek jakoś nie wychodzi. Chociaż... ostatnio często widze ekipy zalepiające dziury w drogach na wiosne, latem, jesienią... Tylko co z tego jeśli za rok sytuacja sie powtarza w tym samym miejscu ? Swoją bestyjkę zakupiłem 200 km od miejsca zamieszkania, drogę tą (Gdańsk-Bydgoszcz-Mogilno i spowrotem) pokonałem 2 razy w ciągu tygodnia... i jestem załamany tym co widziałem, po czym jechałem... Ostatnio bardzo popularny jest Strassburg Chyba tylko tam można coś osiągnąć w tej sprawie. Ale z tego co gdzieś czytałem zdaje się że UE też ma co do naszego kraju jakies wymagania drogowe... nawet kase na to dostajemy... tylko gdzie ona trafia?
Ech... jak nie wiadomo o co chodzi to napewno chodzi o kase... znikajaca kase... |
panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2005-02-16 22:04:32 kasa jest przetapiana nie koniecznie w asfald raczej idzie na przelewy podobno komuna kase trwoniła przez ponad 40 lat a ta inteligencja nawet dziór nie potrafi załatać jak należy śmiać mi się chce jak słyszałem i widziałem otwarcie jakiegoś tam kawałka drogi i te tańczące dzwigi ,myślałem że pochowali swoję wielkie plane z budową dróg
|
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2005-02-16 22:11:21 Disel nie kupuj CARAT EXTREMO, nazwa jakaś pedalska , FORCE PROFILER brzmi odpowiednio dla Bestii : |