MotoNews.pl

126 dobór świec

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jakie świece wybrać do malucha?? od czego to zależy?? od stopnia sprężania, wałka, mieszanki?? wałek mam 760 świątka głowica -3,2mm. jaką wartość cieplną i jakiej firmy zainstalować?? jaki to ma wpływ na osiągi??z góry dzięki za porady.

przy okazji...jakie są ceny świec??

NGK BP8H na lato na zime seria styknie mialem te ngk w zimie i nie szlo odpalic auta

Owszem Parnel ma gust;] NGK rządzi ale zimą także;] Ja nie mam problemów;]

tylko NGK

jakos i ja i 2rotor mamy NGK i zima auta tez odpalaja

[ wiadomość edytowana przez: ZoLt4R dnia 2005-02-16 07:43:14 ]

NGK rzondzom W zimie rowniez

polecam Bosh 4 elektrodowe W78G sa przynajmniej trwale a iskre to chyba wszystkie daja taka sama ;]

Cytat:
2005-02-16 09:18:58, wojtas7 pisze:
polecam Bosh 4 elektrodowe W78G sa przynajmniej trwale a iskre to chyba wszystkie daja taka sama ;]

Sugerujesz brak trwalosci NGK'ów Moje byly wyjete z passata po bodajze 25kkm i wsadzone do malucha smigaja po dzis dzien (ngk v-line 3-elektrodowe, symbolu dokladnie nie pamietam)

p.s. wiem ze to druciarstwo jezdzic na uzywanych swiecach

ja smigam od paru lat na Bosch Super jedno elektrodowych i bardzo sobie chwalę.....

Hehe, też na takich śmigałem;] Też polecam;]

ja smigam tysh na bosha swieczkach i git jest

a ja powiem inaczej
BRISK LR10ZS

tylko nie tjuninkowy brisk

dobra dzięki z amarki świec ale od czego ten wybór zależy. to ze sobie założe briski albo iskre to jest przecież jakaś różnica
tylko w czym?? lepszą iskre któreś dają
a wartość cieplną jaką dać??

iskra rulez 6zł sztuka i jezdzi

poszukaj w archiwum, było o wartościach cieplnych świec.
A co do tego nieodpalania auta w zimie - to jest właśnie efekt innej ciepłoty świec...Do takiego motoru możesz wsadzić np W4AC (bosch). Ostatnio kupiłem jedną bosch super 4 o standardowej wartośći cieplnej, dokupię drugą i zobaczę jak będzie gadać

Iskra jest dobra i tania 5 zl sztuka mam obecnie dwie nowiutkie i tez sobie chwale

Cytat:
2005-02-21 00:54:17, bartong44 pisze:
Iskra jest dobra i tania 5 zl sztuka mam obecnie dwie nowiutkie i tez sobie chwale

championy dają radę, mam od 3 miechów, zrobiłem już koło 15 tys na nich i są w idealnym stanie (jeżdżę dużo i do tego boba nie oszczędzam).

jak masz dobrze motor zestrojony to zimna swieca w niczym ci nie przeszkadza.ja mam zimne iskry i przy -20 samochod odpala.tylko ze ja wywalilem kabelek oporowy przy cewce i wstawilem zwykly.iskra jest taka ze bys konia zabil...

Cytat:
2005-02-21 08:57:50, Poochaty pisze:
(...)
iskra jest taka ze bys konia zabil...

...dużo tych koni w malcu pozabijałeś?