Fotel kubełkowy a szyny [126p]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Mam mały problemik. Otóz kupiłem fotel kubełkowy Bi Marco, model B, i jest on troszkę jak dla mnie za nisko położony, i niewygodnie mi się jeździ. Ktoś mi powiedział że można kupić szyny do Bi Marco, przykręcane na stałe, które można regulować góra, doł... pytanie gdzie i czy faktycznie jest coś takiego. Proszę o pomoc, z góry dziękuje
Pozdrawiam!

powiem ci. Idz do sklepu i zamów sobie szyny. Kosztują 35zł i są wg mnie najlepszym wyborem, niż kombinowanie z kątownikami.

W jego fotelu są seryjne szyny BiMarco.

ty no to ja nie wiem... ja nie narzekałem ty tez nie.

No to niewiem dlaczego kurde, fakt z Mocha jest kawałek faceta, ja raczej drobny chłopok, ale no nisko jest... głowe mam na piosiomie kierownicy mniej więcej Jak się opre to już wogóle jest do dupy... Niewiem co jest.

Czasem są różnice w samych fotelach..u mnie na tych samych mocowaniach jeden fotel jest przechylony baaardzo do przodu, a drugi z kolei do tyłu...jak masz oryginalne mocowania to sobie podnieś tył - przechyl fotel do przodu i zablokuj odpowiednio..

Uhum, a sorki że tak bezczelnie zapytam jak głąb,jak go podniose to jak go mam tam zablokować ?Sorry ja tam z kubłami doczynienia niemiałem i teraz tak mam Dzięki za pomoc, pozdrawiam!

Widyn, ale okazuje sie ze to jest fotel odkupiony od mocha. Jeździłem w nim, nim kupiłem swoje, żadnych różnic między nimi nie czułem. Marchewa jest kolesiem mojego pokroju, poprostu chłopak w szoku jeszcze jest... niech sie przyzwyczai do nowego fotela

Heheheh wiedziałem, że prędzej czy póxniej wieść się rozejdzie się to był moje kubły . Dokładnie, ani Mcqueen, ani ja nie mieliśmy problemów z nimi. Zobaczę jak będzie z moimi nowymi. W nich siedzisko jest NAPRAWDĘ nisko i kurde wysokie jakieś takie ... ale będzie dobrze. Wydaje mi się, Widynek, że to co radzisz Marchewie to "dobry plan" !

Marchewa...ewentualnie trzy poduchy pod dupe podloz...

Tak BTW skad moge sobie skolowac fotele kubelkowe i za ile...? Jestem chetny na kupno, ale tak jak marchewa, nie mialem z tym do czynienia...

Allegro - motoryzacja - czesci samochodowe - wyszukiwarka - bimarco - i masz kilka sztuk

Cytat:
2005-02-24 23:25:56, Marchewa pisze:
... głowe mam na piosiomie kierownicy mniej więcej ...

Myślę, że zmiana kierownicy na mniejszą powinna pomóc...

Tak poważnie to podniesienie tyłu jest dobrym pomysłem i mam tak u siebie. Możesz kupić kawałek profilu aluminiowego (kwadrat) i montujesz go do dolnej szyny jedną śrubą. Następnie wiercisz profil na przestrzał i za pomocą śruby montujesz górna część prowadnicy pod kątem jaki ci najbardziej odpowiada. Proste...

Cytat:
2005-02-25 00:14:36, MCQUEEN pisze:
Allegro - motoryzacja - czesci samochodowe - wyszukiwarka - bimarco - i masz kilka sztuk

THX Very Much!!!

dommel dziękuje Ci bardzo, nareszcie jakaś konkretna odpowiedź. Jutro zaczynam walkę z tym...