Przeplywomierz z klapa a umieszczenie miksera

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.

Zastanawia mnie jedna rzecz- czy w instalacji, w ktorej wydatek gazu regulowany jest nie za pomoca attuatora lecz sruby (rozwiazanie legalne- fabrycznie uklad wtryskowy nie posoada sondy lambda) umiesczenie miksera przed przeplywomierzem ma jakikolwiek sens? Chodzi mi o zminimalizowanie rzyka fofniecia sie plomienia w bardzo dlugim ukladzie dolotowym a co za tym idzie ograniczenie ryzyka uszkodzenia przeplywomierza. Czy w ukladzie jak na zdjeciu (bosh l-jetronic) moge umiescic mikser przed sama przepustnica czy tez koniecznie musi byc on miedzy filtrem powietrza a przeplywomierzem?

[ wiadomość edytowana przez: Kosa131 dnia 2005-02-13 23:33:18 ]

Nikt nic nie wie?

Cześć ziomalu Ja mam umieszczony mixer między przepływką a przepustnicą i jestem zadowolony.Zero wystrzałów a nawet gdyby były to powinna guma spaść pod wpływem ciśnienia.

Witam!
Ja mam umieszczony mikser , tak samo jak pisze kolega wczesniej-między pzrepływomierzem a przepustnicą, dodatkowo mam zamontowaną klapke (chyba mam za zadanie zabezpieczyć przepływke od wybuchu?!)miedzy mikserem a przepływomierzem.Czy to rozwiązanie zaliczyło eksplozje nie wiem, bo auto mam od 3 miesięcy, a za bardzo nie wiem czy taki wybuch "słychać" czy nie bardzo

Oj słychać , słychać.Ja też miałem klapę przeciwwybuchową ale zdemontowałem.Zabardzo mi gumę przesuwała i zaczynała pękać.

a zsuwajaca sie czy pekajaca guma zwykle nie wrozy niczego dobrego...

Witam.
W L-Jetronikach stosuje sie właśnie takie rozwiązanie bo nie ma problemów z wolnymi obrotami. jednakże można zastosować mixer przed przepustnicą stosują c kompensację w reduktorze. stosowano także siłowniki odchylajace klapę przepływomierza przy pracy na gazie.