| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Maestro Klubowy Weteran Toyota Avensis Rzeszów | 2003-10-11 20:26:29 Jak w tytule. Za zaślepką w miejscu radia natknąłem się po poprz. właścicielu na niezorganizowany kłąb różnokolorowych kabli + końcówka od anteny.
Radio ma kostkę ISO i 2 pary wtyczek podpisanych "RCA" Może ktoś mi podrzucić opis jak zgrać kable auto-radio? Opis do radia mam. Pozdr. Wiesiek (Maestro) |
Lasombra Nehedar Abir Warszawa | 2003-10-11 20:43:07 Ja w swojeje Alfie podłączyłme sam radio wprawdzie kosztowało mnie to psoro newrów i dwa bezpieczniki "10" |
![]() Maestro Klubowy Weteran Toyota Avensis Rzeszów | 2003-10-11 22:05:41 Kolory nijak sobie nie odpowiadają, ale miernikiem uniwersalnym obczaiłem już te kable.
Jeszcze mam pytania: na radio każda para do głosnika ma opis + i -. Czy to mam jakieś znaczenie? A jeśli ma to jak namierzyć to w aucie? I po co są te kable "RCA"? - wygląda mi to na wyjście na jakieś inne urządzenie. Wiesiek (Maestro) |
MaciekGT Espero 1,8 CDX petro ... Warszawa | 2003-10-11 22:25:01 Wiesiek, skoro w Warszawie podłaczenie radia kosztuje w firmie 50zł po znajomości 30zł, to w Rzeszowie kwota ta nie powinna przekroczyć 25zł.
Nie wiem na ile liczysz swoją godzinę pracy i ewentualne koszty błędów w podłączeniu (że o prądzie lutownicy i innych drobiazgach jak np. taśmia izolacyjna nie wspomnę) ale jestem przekonany że poza utratą satysfakcji z własnoręcznie zrobionej instalacji niewiele tracisz.. Przemyśl to i daj zarobić innym.. |
![]() Maestro Klubowy Weteran Toyota Avensis Rzeszów | 2003-10-11 23:05:34 Zgadza się. Dałbym gdziekolwiek, ale radio przyjechało do mnie w sobotę po południu, jutro jest niedziela i komu tu dać zarobić?
Do poniedz nie wytrzymałbym. A tak już gra. Pozdr. Wiesiek (Maestro) |
mcneo Espero, Impreza WRX ... Leżajsk Connecticut - USA | 2003-10-11 23:29:23 RCA - to sa wyjscia na wzmanciacz lub subwoofer. A jesli chodzi o podlaczenie radia to ja jestem z okolic Rzeszowa (Leżjask - Beer Pozdrawiam |
![]() Maestro Klubowy Weteran Toyota Avensis Rzeszów | 2003-10-12 11:32:32 Dzięki wszystkim za porady - jak już napisałem radyjko gra.
mcneo: Jesteś moim najbliższym (w odległości) klubowiczem. Jakoś przeoczyłem Twoje przyłączenie się, a w Leżajsku ostatnio byłem wczoraj. No to jest nas 4 na Podkarpaciu. Wystarczy na jakiś zlocik? Lotniska nam nie potrzeba. Pozdrawiam. Wiesiek (Maestro) |
mcneo Espero, Impreza WRX ... Leżajsk Connecticut - USA | 2003-10-12 20:05:27 spoko moze byc jakis zlocik . tylko a teraz mam studia - 2 kierunki robie na raz. Dzienne w Stalowej Woli - KUL i zaoczne w Krakowie - AE . Do klubu juz wyslalem zgloszenie ale cos nikt nie odpisuje - nie wiem co jest nie tak .
Pzdr |
![]() Maestro Klubowy Weteran Toyota Avensis Rzeszów | 2003-10-12 20:47:58 mcneo: Widzę, że masz status klubowicza - wszystko jest ok.
Że nikt nie odpisuje? No jakoś niepostrzerzenie wstąpiłeś. Zwykle "nowy" się radośnie ogłaszał w oddzielnym wątku - i wtedy powitaniom nie było końca. Niniejszym witam krajana i życzę jak najszybszego wyprowadzenia auta na prostą i zadowolenia z jazdy. Wiesiek (Maestro) |