Co to może być ??????????????????????????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No to po kolei. Siadam dziś raniutko do samochodu kluczyk przekręcam i silnik kręci ale nie odpali. Raz drugi trzeci i nie odpali. Otworzyłem maskę no i co laik może zrobić. Wziołem klucz płaski do ręki i postukałem nim w aparat zapłonowy i siadam ledwo kluczyk przekęciłem i odpalił. Co wy na to? Powtórka z rozrywki po pracy wsiadam i także nie odpali. Klucz płaski do ręki stuknąłem w aparat zapłonowy silnik pali. Co się stało. Proszę pomóżcie bo jade w dłuższą podróż co zrobić? Czy komuś się to już to przydażyło???

Kiedyś w felicji miałem podobnie. Rozrusznik do wymiany, chyba szczotki się zawieszają.

Pozdr.,
Wrolo

Cytat:
2005-02-18 20:24:49, wrolo pisze:
Kiedyś w felicji miałem podobnie. Rozrusznik do wymiany, chyba szczotki się zawieszają. Pozdr., Wrolo

Ale marespero pisze o aparacie zaplonowym a nie rozruszniku.... rozruszniki to norma.. szsczotki i papa... a aparat zapłonowy??

Sprawdz stan kopułki aparatu.. czujnik hella ( taka mała cewka pod kopułką- zazwyczaj koloru zóltego) i palec rozdzielacza.. moze tam juz byc niezły syf.. i wogole zuzycie.. Przydałoby sie wymienic.!

1.Dociśnij do kopuły przewód wys.napięcia łączący kopułkę z cewką zapłonową.
2.Sprawdź połączenie obu złącz z boku aparatu-czy nie są poluzowane itd.
3.Jeśli to nie przyniesie rezultatu to zdejmij kopułkę i wtedy możesz zobaczyć co się tam stało.
Nawiasem mówiąc to skąd w Espero czujnik Halla.Cewka to nie czujnik Halla.null

W aparacie zapłonowym. NIeraz mówią na to cewka zbierająca.

Cytat:
2005-02-18 20:24:49, wrolo pisze:
Kiedyś w felicji miałem podobnie. Rozrusznik do wymiany, chyba szczotki się zawieszają. Pozdr., Wrolo

Hmmm. nie wiem chyba rozrusznik nie ma tu nic wspólnego.