Dziwnnie zorbiona kratka??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam,
chcialem zapytac czy u Was taka kratka miedzy maska a przednia szyba ktora zapewnia przyplyw powietrza tez jest tak zrobiona ze przy deszczu albo sniegu woda pada prosto na akumulator po lewej a po prawej na przewody od silnika wycieraczek i inne?? dla mnie to jest troche dziwne i nie wiem czy tak powinno byc??

ford 1,4 rok 1995

[ wiadomość edytowana przez: czarek1981 dnia 2005-03-01 13:44:06 ]

[ wiadomość edytowana przez: czarek1981 dnia 2005-03-01 13:44:44 ]

Taki sam samochód, taki sam problem.

Tak to ktos sprytnie wykombinowal... niestety.

Ja mam blache nierdzewka okrywajaca akumulator - wiec deszcz bezposrednio chociaz na aku nie wali.

... a ja mam taka plastikową orginalną przykrywke na akum .... więc mi po nim nie leje .....

Cytat:
2005-03-01 14:29:05, mily-swiety pisze:
... a ja mam taka plastikową orginalną przykrywke na akum .... więc mi po nim nie leje .....

Tak jak ja i nic nie pada na bateryję

Marcel_XR3i z tą nierdzewką to uważaj kup lepiej jakiś pokrowiec ala "zimowy" ~ za 15 $ a najlepiej ordzinalm plastyk

na co mam uwazac??

blacha jest odpowiednio odizolowana - nie ma bata zeby kie przebicie bylo

U mnie niestety też jest ta kratka tak niezabezpieczona, aż się dziwiłem że monterzy z forda wstawili takie badziewie przez które leje sie woda pod maske. A w trosce o akumulator, przykryłem go kawałkiem wyciętym z karimaty piankowej i przynajmniej akumulator jest zabezpieczony.

dzieki za odpowiedzi
cos z tym bede musial zrobic bo to naprawde wkurza. nawet jak ktos jest laikiem stwierdzilby ze to nie za fajnie zaprojektowany szczegol essiego
gratulacje dla konstruktorow
pozdrawiam

Weź sobie wytnij z jakiejś gąbki przykrywke na akumulator chociaż bo później będą problemy z tym. Ja to myślałem o zrobieniu takiej długie pokrywki na całość tej kratki ale chyba nie wolno bo wydaje mi sie że to z tamtąd dochodzi powietrze do nadmuchu. A może się mylę. W moim profilu na zdjęciu powinno być widać tą prowizorke na akumulatorze. Pozdrowienia!

no widze, tak tez zrobie
Z ta przykrywka tez myslalem ale raczej na 100% to jest potrzebne do odpowiedniego przeplywu powietrza wiec zatykac jej nie ma co - skutki moga byc znacznie gorsze A moze sa takie zeslepki ktore dzialaja powiedzmy na zasadzie dachowki - przepyw powietrza jest ale woda nie wali bezposrednio na kratke??

Cytat:
2005-03-02 12:34:08, czarek1981 pisze:
A moze sa takie zeslepki ktore dzialaja powiedzmy na zasadzie dachowki - przepyw powietrza jest ale woda nie wali bezposrednio na kratke??

No przydało by się takie coś bo straszna lipa. Wiesz a jeszcze w zimie to jak otwieram maske to pod listwą mnóstwo śniegu a tam przecież jakby niebyło jest troche lnek itp. Bez kitu co do tego to się nie postarali ci z Forda. 3maj się .

ok dzieki

[OT!]
KWjoker co przedstawia ostatnie zdjecie w Twoim profilu ??

Cytat:
2005-03-02 18:12:56, kacza pisze:
[OT!] KWjoker co przedstawia ostatnie zdjecie w Twoim profilu ??

A takie tam, ostatnio myślałem że coś się dzieje z kostką stacyjki i kilka zdjęć zrobilem i zostało bo nie miałem co wkleić. A wiesz że te zdjęcia byly robione aparatem z komórki? Jakość niezła co nie? Pozdrowionka!

Cytat:
2005-03-02 18:12:56, kacza pisze:
[OT!] KWjoker co przedstawia ostatnie zdjecie w Twoim profilu ??

...pewnie kawałek kiery

Cytat:
2005-03-02 18:23:36, KWjoker pisze:
A takie tam, ostatnio myślałem że coś się dzieje z kostką stacyjki i kilka zdjęć zrobilem i zostało bo nie miałem co wkleić. A wiesz że te zdjęcia byly robione aparatem z komórki? Jakość niezła co nie? Pozdrowionka!

Myslalem, ze ci migacze nie odbijaly A fotka spoko - widno bylo ??

Cytat:
2005-03-02 18:51:38, kacza pisze:
Myslalem, ze ci migacze nie odbijaly A fotka spoko - widno bylo ??

No nawet widno. Ale to te wszystkie fotki z profilu to tym telefonikiem robione. Mało bym dobrej kostki na dobrą nie zamienil a to był elektrowłącznik od rozrusznika .