Problem- gaz, nie wchodzenie na wyższe obr

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
pamiętacie pewnie tytuł tematu " ????????" chodziło tam o problem (przynajmniej na początku chodziło o problem z samochodem) że kręcił się do 2,5tys obr i póxniej szarpał, oczywiście mowa o gazie, a więc problem ten stwarzał mieszalnik, został "przeczyszczony" i samochód odżył niesamowicie, teraz to samo zrobie w osobówce bo nikt tam nigdy nie zaglądał i podejrzewam, że mu się polepszy... pzdr

PS : Założyłem nowy temat aby było czytelniej

[ wiadomość edytowana przez: jeztom dnia 2005-04-04 16:33:15 ]

Cytat:
2005-04-04 16:32:04, Jeztom pisze:
pamiętacie pewnie tytuł tematu " ????????" chodziło tam o problem (przynajmniej na początku chodziło o problem z samochodem) że kręcił się do 2,5tys obr i póxniej szarpał, oczywiście mowa o gazie, a więc problem ten stwarzał mieszalnik, został "przeczyszczony" i samochód odżył niesamowicie, teraz to samo zrobie w osobówce bo nikt tam nigdy nie zaglądał i podejrzewam, że mu się polepszy... pzdr PS : Założyłem nowy temat aby było czytelniej [ wiadomość edytowana przez: jeztom dnia 2005-04-04 16:33:15 ]

a gdzie kurde jest ten mieszalnik bo i ja może bym go wyczyścił

Tur - zwykle w samochodzie A tak na powaznie o ile sie nie myle to mieszalnik to to samo co niektorzy nazywaja parownikiem. Chyba ze chodzi o same "palniki" nad gaznikiem ?

Cytat:
2005-04-04 19:31:21, jarbar pisze:
Tur - zwykle w samochodzie A tak na powaznie o ile sie nie myle to mieszalnik to to samo co niektorzy nazywaja parownikiem. Chyba ze chodzi o same "palniki" nad gaznikiem ?

też tak myślałem że to będzie parownik ale lepiej się spytać,a co do''palników''to wiem że to jest mikser.

A czy mieszalnik,palinki i mikser to nie to samo?? Bo parownik to parownik albo reduktor hehe

Dokładnie Pinifarina. Parownik zmienia stan skupienia gazu z cieczy na gaz własnie a mikser, palnik, mieszalnik dostarczają gaz do silnika.

A już myślałem że mi sie popląciło