[ATU PLUS] Odcina paliwo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Polonez ATU PLUS powyzej 2000obr/min zachowuje się jakby odcinał paliwo(97r.).Czy ktoś spotkał się z takim samym problemem?

masz LPG???bo objaw mi jest bardzo znany

Nie,nie mam LPG.

ale tak czy tak wydaje mi sie,ze to pompa paliwa.Mialem u siebie identyczne objawy i byla to wlasnie pompa

ja tez tak mialem tylko z tym ze na biegu i odcinalo przy 2.500 rpm. Czy na luzie tez jest ten objaw?? mozliwe ze komp przeszedl ci w prace w trybie awaryjnym.

Voy jak mi kiedys przerywal tylko pod obciazeniem (czyt na biegu) to mialem padniety kondensator w alternatorze

A jak wolne obroty, chodzi równo czy nie, jedno punkt czy wielopunkt, jak jedno punkt to zdejmij obudowe filtra i np. spryskiwaczem do szyb takim butelkowym podaj mu paliwo w kolektor, sprawdzisz w ten sposób czy wine za to ponosi układ paliwowy czy coś wiecej, bo jeśli układ paliwowy to powinny obroty wzrosnąc po sztucznym podaniu paliwa, sprawdzaliśmy kiedyś tak w Uno czy wtrysk nie jest zepsuty bo nie chciał wogóle odpalac i sie okazało ze czyjnik połozenia wału był troszke uszkodzony, a dokładniej cały w oleju.