Kolektor wydechowy Astra GSI!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
el0!

Jak mam znalesc odpowiedni kolektor z Astry GSI do Espero 1.5???
MackuGT mozy Ty jestes w stanie mi pomoc?

Cytat:
2003-01-28 15:16:12, Lee pisze:
el0!

Jak mam znalesc odpowiedni kolektor z Astry GSI do Espero 1.5???
MackuGT mozy Ty jestes w stanie mi pomoc?

Może na giełdzie dużej. Albo od handlujących całymi silnikami. Zresztą MaciekGT ma zamiar go wstawić, więc sam będzie pewnie wiedział coś konkretnego...

Niestety nie ma odpowiedniego kolektora gdyż otwory w silniku są inne w Oplu i naszych silnikach.. Sprawę tą sprawdził juz Lego i musiał ciąć przylgnię io dorabiać ją samemu.
Rozmawiałęm na ten temat z niejakim Maćkiem z firmy www.agma.com.pl i chciał się podjąc dorobienia gotowca do Espero ale jakoś sprawa podupadła. Obecnie mam namiar na firme w Nowym Sączu która robi kolektorki cud marzenie za 800zł....

PS. Używka od Astry to min.400 plus robocizna może więc wyjść pod 700zł

I.......w dodatku trzeba mieć trochę wiadomości na temat obróbki cieplnej materiałów przy próbie dorabiania. Nie jest tak, że tniemy coś pod wymiar, łączymy, skręcamy i już.

ee no sprawa jest prosta Astra GSI to silnik 2,0 16V a wy chccie to wrzucic do 1,5 niema byka niebedzie pasowac ... dla informacji Lego te| na 1,5 16V i dlatego musial dorabiac.. do 2,0 powinno pasowac bezprobemowo.....

Do MaciekGT: Mowisz o firmie VIGO ?
Mam spro znajomy6ch w saczu i wyrazaja sie wszyscy bardzo pochlebnie o tej firmie.... Dobry wybor

Pozdrowienia
Jadzwin

O ile pamiętam to jest to firma Vigo właśnie. Widziaem ich robotę w Renulat Clio - majstersztyk!!! Koszt z montażem to chyba 800zł ale efekt był bo kolega piał z zachwytu!!
Jak Jadźwin masz jakieś bliższe namiary albo znajomości t podziel się wiedza a może byś zagadał to byśmy się tam razem wybrali - albo więcej może by się nas Esperowców znalazło to i cena mogła by sporo spaść..

el0!

dokladnie... b.dobry pomysl. A ilu moze byc chetnych na taki kolektor?
Bo widzac po naklejkach klubowych to zglosi sie 10 a kupi jeden...
ale na serio jesli daloby sie zejsc z ceny przy kilku kolektorach to super!!!
tylko ze Ty Macku masz 1.8 a ja 1.5 wiec to juz sa 2 rozne...
prosze o info firmy... tel, www, etc...