Tlumik do SCOUPE

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie
Jestem nowym klubowiczem wiec przywitam sie ladnie na poczatek.
A teraz pytanie: czy do Scoupe 1,5 z 95 roku mozna jako zamienny tlumik zastosowac tlumik od Pony 1,5?
Roznica w cenie jest trzykrotna nieomal.
Niestety nie udalo mi sie znalezc zamiennika polskiego dla tego tlumika.

Marek

Bo nie ma polskiego zamiennika ,kiedy ja pytalem o cene najtanszy byl za 570 zl. U mnie jest to tak rozwiazane ze mam zalozony od jakiegos VW ,wiec chyba smialo mozesz podebrac podebrac od pony.

A nie lepiej kupic jakiś cichy lub basowy sportowy tłumik-ceny nie są duże, w porównaniu z orginałami ...

Zawsze to jakies wyjscie,w razie czego mozna wyciszyc tlumikiem srodkowym, a efekt koncowy moze byc ciekawy.

Dziekuje za odpowiedz.
Nie chce sportowego, taki wlasnie mam zalozony i do szalu mnie to warczenie doprowadza.
A czy ktos wie jaka jest praktycznie roznica pomiedzy tymi ukladami wydechowymi?
W koncu to ten sam silnik wiec nie powinno byc roznic w oporach .

Marek

Wizualnie roznia sie napewno,Scoupe ma dwie chromowane koncowki,a ten od pony'ego jedna.Sluchaj ja zeby wyciszyc wydech dolozylem srodkowy w miejsce wycietego katalizatora,podpasowany mam od Rovera nie znam typu poniewaz znajomy mi go dobieral gabarytowo,za ten srodkowy zaplacilem 60zl a jest o niebo ciszej.Moze zrob to samo przynajmniej zejdziesz z kosztow.Pozdrawiam.

Witam, co do róznicy to podobno inaczej trochę biegnie rura (na odcinku od katalizatora/ pierwszego tłumika). Pytałem w jednym serwisie w Krakowie - z katalogu Bosala do Scoupe 680 PLN a do Pony 280 (ze zmianą przebigu rury ale nie dają gwarancji producenta). U mnie jest ostatni tłumik Walkera ale z jedną końcówka wydechu.