| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
rjsunset Daewoo Espero 1.5 16 ... Kraków | 2005-02-15 17:55:14 a ja sie dołącze z pytaniem: jak oczyścić z liści nawiew na szybę??? |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-02-15 22:35:11
Nie można, tzn ja tak kiedyś zrobiłem, ale kratka została uszkodzona i teraz nie ma oporu przy poruszaniu w górę i w dół - tzn mogę ją obrócić dookoła osi. Poza tym uszkodziłem sam boczek drzwiowy - nie pamiętam dokładnie jak, ale musiałem potem coś kleić. Lepiej zdejmij tapicerkę - tylko pytanie - po co chcesz te kratki wymontować?? Z tego co pamiętam nawet po zdjęciu tapicerki wymontowanie kratki nawiewu jest trudne - są tam wkręty i takie metalowe okrągłe zapinki których nie daje się zdjąć bezinwazyjnie... |
Rysiek2 Dzierżoniów | 2005-02-18 21:48:19 Czyszczenie kratek np.z liści robię tak-zaklejam inne wyloty powietrza np.tąśmą malarską-włączam nawiew na max.-szprychą rowerową lub zagiętym na końcu drutem wyciągam zeschłe liście-okruchy powstające przy wyciąganiu liści powietrze wyrzuca z kratki.I tak po kolei ,każdą z ktatek.Trzeba pamiętać o ustawieniu kierownicy powietrza na odpowiednią funkcję np.nawiew na szybę itd.Powodzenia |