Problem z odpowietrzeniem ukł. chłodzenia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wczoraj chciałem zalać borygiem ukł. chodzenia ale troszke mi nie poszło... zgodnie z zaleceniami ksiązki serwisowej bisa odkręciłem dwa odpowietrzniki (jeden przy nagrzewnicy, drugi na górze chłodnicy) i zacząłem powoli zalewać, lecz po chwili wszystko co wlałem wylało sie przez ten odpowietrznik w chłodnicy... i teraz pytanko... co jest nie tak?? czy może mi ktoś przybliżyć mniej wiecej zasade odpowietrzania tego układu?? acha borygo w koncu zalałem tyle ze zakręciłem ten odpowietrznik z którego sie lało i jak zalałem prawie całe 5l(wchodzi 5,6l) i odkręciłem go to pod cisnieniem wylało sie troszke :/ prosze pomóżcie

Nie wiem jak w bisiebo nie mialem stycznosci ale w innych samochodach ja zawsze odpowietrzalem uklad w ten sposob: odkrecalem odpowietrznik lalem plyn az zaczol lec z odpowietrznika bez powietrza, odpalalem fure i czekalem az sie zagrzeje i czy wlaczy sie wentylator jak sie wlaczal a wskaznik nie pokazywal za duzej temperatury to bylo okej i zakrecalem korek klapa w dol

tak tyle ze ja ledwo zacząłem lać i już zaczął cieknąć... potem jeszcze Go odpaliłem żeby pompa zaczęła działać i pompować po całym układzie ale to nic nie zmieniłio:/ jakieś sugestie?? może ktoś ma jakiś pomysł co zrobić z tym fantem??

Cytat:
2005-02-27 19:12:47, -maly- pisze:
tak tyle ze ja ledwo zacząłem lać i już zaczął cieknąć... potem jeszcze Go odpaliłem żeby pompa zaczęła działać i pompować po całym układzie ale to nic nie zmieniłio:/ jakieś sugestie?? może ktoś ma jakiś pomysł co zrobić z tym fantem??

odkrec jakis waz idacy do pompy lub od nagrzewnicy powinno pomoc chodzi o to zeby to powietrze wyszło do konca.

Cytat:
2005-02-27 20:35:31, fulda pisze:
odkrec jakis waz idacy do pompy lub od nagrzewnicy powinno pomoc chodzi o to zeby to powietrze wyszło do konca.

ok sprubuje tak zrobić jak mówisz

na wyjatkowe oporone uklady jest jeszcze taka metoda ze wytwaza sie w ukladzie cisnienie poprzez pompowanie powietrza do zbiornika /taka pompka jest specjlana do tego celu/ przy odkreconym odpowietrzniku.